Vatandaş Çarşamba Şeker'i bekliyor

https://youtu.be/A0hHW82ElPY

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Çarşambalılar, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın tadilatının bir an önce tekrar açılması gerektiğini söylerek, Çarşamba'da ticari ve tarım anlamında canlılık olacağını söyledi

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 10 yıl aradan sonra yeniden üretime geçecek olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nda devam eden revizyon ve tadilat çalışmalarının yarısının tamamlanmasını değerlendiren Çarşambalı vatandaşlar, fabrikanın bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini söyleyerek, fabrikanın açılmasıyla tarımın ve ticaretin yeniden canlanacağını belirtti.

BİR AN ÖNCE AÇILMALI
Yusuf İZGİ: Çarşamba Şeker Fabrikası'nın yeniden açılacak olması güzel bir şey olur. Umarım tadilatı biran önce biter ve şeker pancarı üreten çiftçi ürününü fabrikaya satabilir.

ÜRETMİŞ OLURUZ
Mehmet TEMİZ: Çarşamba Şeker Fabrikası’nın açılması hem çiftçi için hem de vatandaş için iyi olur. Çünkü hem istihdam sağlanmış, hem de üretmiş oluruz. Çiftçi ürününü yakın illerdeki pancar fabrikası yerine kendi ilçesindeki fabrikaya götürür.

TARIM CANLANIR
Ahmet EKİCİ: Çarşamba Şeker Fabrikası açılırsa Çarşamba için iyi olur. Vatandaş şeker pancarı yapar. Çiftçilik ve tarım tekrardan canlanır.

ÇARŞAMBA KAZANIR
Selehattin ÜSTÜNDAĞ: Şeker Fabrikası’nın yeniden açılmasını isteriz. Biz çiftçiyiz. Çarşamba Şeker Fabrikası açılırsa bizim için daha iyi olur. Çarşamba’da çiftçinin fındıktan başka yapacağı bir iş yok. Fabrika açılırsa vatandaş pancar ekmeye de hazır. Böylece hem biz kazanırız hem de ilçemiz kazanır.

İŞLENMESİ LAZIM
Yılmaz ŞİMŞEK: Fabrikanın açılması güzel olur. Vatandaş şeker pancarı ekti ve pancarın işlenmesi lazım. Şeker fabrikası bir türlü açılamadığı için mahsül başka yere gidiyor. Fabrika açılırsa başka yere gideceğine, ilçemizdeki fabrikada toplanır.

BEN İNANMIYORUM
Ali TOZUMAZ: Şeker fabrikasının açılacağını zannetmiyorum. Sadece rant sağlanıyor. Çarşamba Ovası yanlış değerlendirildi. Şimdi de kapatılan fabrikayı tekrardan açmaya çalışıyorlar. Ben açılacağına pek inanmıyorum.

İSTİHDAM SAĞLANIR
Hasan GÜREN: Fabrikanın açılması çok güzel olur. Çarşamba’da insanların bir ekmek kapısı olur. Hem ticaret anlamında, hem de istihdam anlamında imkan sağlanmış olur. Umarım bir an önce tadilatı bitip açılır.

İLÇEMİZE YAKIŞIR
Yılmaz DUMAN: Çarşamba Şeker Fabrikası'nın yeniden açılması halkımız ve çiftçimiz için güzel olur. Çarşamba'ya yakışır. Biz de açılmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Çiftçi en azından pancarının satışını rahat bir şekilde yapabilir. Pancarını satmak için diğer illere gitmez. En azından kendi malımızı kendimiz üretir, ilçemizdeki fabrikaya getiririz.

EKMEK KAPISI
Hasan YARAR: Devlet çalışmalarını yapıyor. Tadilatının da yarısı yapıldı. Eğer tadilat tamamlanır ve açılırsa Çarşamba için güzel olur. Hem çiftçi için hem de iş arayanlar için ekmek kapısı olur. Bir fabrikanın ölü halde durması iyi değildir. Mutlaka açılşması lazım. İnşallah da açacaklar.

ÜRETECEK ALAN YOK
Sabri ZEREN: Fabrikanın açılması güzel de, şeker pancarı nerede olacak. Burada vatandaşlar şeker fabrikası kapatıldı diye fındık yapmaya başladı. Her yerde fındık var. Şu anda şeker pancarı yapacak alan yok. Tamam fabrika çalışsın ama çiftçi pancar üretmez artık. Pancar başka illerden gelir.

Esra VURAL – Yasin YILDIZ