https://www.youtube.com/embed/OFJK_Rl5RYw

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, dövizin yükselişte olduğunu altındaki durumun ise aynı şekilde devam ettiğini belirtti

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, ABD Başkanı Donald Trump'un Türkiye'ye yaptırım öngören tedbir imzalamasının hafta sonuna girerken döviz kurlarının yükselmesine neden olduğunu söyledi.

OLUMSUZ HAVA YARATTI
Dün geceye kadar dövizin sakin geçtiğini belirten Başkan Özman, ''Haftasonuna doğru hareketlenme başladı. Haftanın son gününde döviz fiyatları yükselişle kapattı. Cari açığın belli olması ve belli olan açığın rekor seviyede yüksek olması kötü bir geri dönüşe sebebiyet verdi. Beklentiler 100 milyar dolar civarındayken, 280-290 milyar dolar gibi bir para çıktı. Bu da tabi dövizlerde olumsuz bir hava yarattı. Aslında kötü gidişat cari açıktan önce de başlamıştı. Trump hükümeti, Türkiye'yle ilgili yaptırım maddesini imzaladı. Trump S-400'lerden dolayı Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını onayladı. Bu durum bizi kötü etkilemişken, bir de üstüne cari açığın açıklanması döviz kurlarını kötü etkiledi'' diye konuştu.

ALTININ GELECEĞİ PARLAK
Koronavirüsün altın fiyatlarını önemli ölçüde etkilediğini dile getiren Başkan Özman, ''Aşıyla ilgili beklentiler ve buluşlar altın fiyatlarını etkiliyor. Bugün itibariyle altın fiyatları başladığı noktaya geldi. Hafta başından itibaren gram 465 ila 466 arasında dar bir bantta dalgalanma yaşadı. Altının geleceği parlak. Türk yatırımcısı için çok bir değişiklik yok. Türk lirası karşısında doların değer kazanması gram altının haftayı 465 TL civarında kapatmasına neden oldu'' ifadelerini kullandı.

Emre ÖNCEL, Mustafa İNAN