https://youtu.be/p8tVFINY8BY

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlu vatandaşların birçoğu, yabancı iş insanlarının Samsun'a yatırım yapması ile birlikte, işsizliğin önüne geçilebileceğini ifade etti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, yabancı iş insanlarının Samsun'a yatırım yapması gerektiğini söyleyerek, yatırım yapılması durumda hem şehirdeki işsizliğin önüne geçilebileceğini, hem de şehrin ekonomik anlamda kalkınmasına yardımcı olacağını söyledi.

YARARI BÜYÜK
Remzi KELLECİOĞLU: Yabancı yatırımcıların ülkemize yatırım yapmasını olumlu değerlendiriyorum. Ülkemize ekonomik anlamdaki yararı büyük olur. Hem de yatırım yapılmasıyla işsizlere de iş imkanı sağlanmış olur.

VATANDAŞIMIZ ÜRETMELİ
Adnan Uzun: Yabancı yatırımcıların ülkemizde kendi iş yerlerini açmalarını olumsuz karşılıyorum. Eğer ülkemize yatırım yapılacaksa kendi vatandaşımızın yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum. Zaten ülkemizde çok sayıda yabancı iş insanı var. Artık biz yatırım yapmalı, biz üretmeliyiz.

İŞ OLANAĞI SAĞLAR
Hıdır BACIK: Eğer yabancı yatırımcılar Samsun'da yatırım yaparsa ve kendi vatandaşımıza iş olanağı sağlarsa bunu olumlu karşılarım. Ama yatırım yapan iş insanı kendi ülkesindeki işçileri getirirse yatırım yapılmamalı. Eğer Samsun'a yatırım yapılacaksa Samsun kazanmalı.

ŞEHRİMİZ TANINIR
Turgut ÖZER: Yabancı yatırımcıların Samsun'a yatırım yapması hem ekonomik, hem kültürel açıdan olumlu gelişmeler sağlar. Şehrimizin, diğer ülkeler tarafından tanınmasına da yardımcı olur. Aynı zamanda vatandaşımıza istihdam fırsatı sağlanmış olur.

DOĞRU BİR ADIM
Güler AYDIN: Yabancı iş insanlarının şehrimize yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum. Böylece hem Samsun ekonomik olarak daha iyi konumda olur. Öte yandan Samsun'da işsiz çok vatandaş olduğu için, işsizler için bir fırsat elde edilir.

EKONOMİ CANLANIR
Mustafa AK: Bence yabancı yatırımcıların Samsun'a yatırım yapması hem vatandaş için hem de şehrimiz için olumlu sonuçlar getirir. Ayrıca yatırım yapılırsa, Samsun'un ekonomisinin canlanmasının yanı sıra işsizliğin azalmasına yardımcı olur.

YATIRIM YAPMALI
Songül TÜRKMEN: Eğer yapılan yatırımlar şehrimiz açısından olumlu sonuçlar getirirse elbette yatırım yapılmalı. Ancak Samsun'daki yabancı yatırımcılar, kendi vatandaşına katkı sağlayacaksa yatırım yapılmasını doğru bulmuyorum.

EKONOMİK ANLAMDA ÖNEMLİ
Avni İNAN: Elbette şehrimiz açısından yabancı yatırımcıların yatırım yapmaları ekonomik anlamda epey önemli. Bu yüzden yabancı yatırımcıların Samsun'da iş yapması fikrini olumlu olarak değerlendiriyorum. Aynı zamanda Samsun'daki işsizliğe de bir çare bulunur.

İŞ ALANLARI OLUŞUR
Salim CAN: Yatırım yapılması, hem yatırım yapan iş adamlarına hem de Samsun'daki vatandaşımıza olumlu sonuçlar getireceğini düşünmekteyim. Çünkü yeni iş alanları oluşmasıyla beraber iş imkanları da doğuyor. Böylece ekonomik alanda da gelişme sağlanıyor.

KATKI SAĞLAR
Saliha BAŞLI: Yatırımcıların Samsun'a gelmesi ekonomi alanında büyük bir katkı sağlarken, vatandaşımıza da yeni iş imkanları yaratır. Bu yüzden yabancı yatırımcıların Samsun'a yatırım yapması gerektiğini düşünüyorum.