SAMSUN

https://youtu.be/16OSxL0ZFDo

Samsun'da durakları taşınan 2. Hat Dolmuş esnafı, yeni yerlerinden memnun olmadıklarını ve sanayi esnafı ile sorun yaşadıklarını belirtti

Samsun'da Gülsan Sanayi'de 2. Hat dolmuş araçlarının durağın kaldırılarak Samsun Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla Millet Caddesi üzerine taşınması sanayi esnafı ile şoför esnafını karşı karşıya getirdi. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan 2. Hat dolmuş esnafı mağdur olduklarını ve sanayi esnafı ile sorun yaşadıklarını ifade etti.

MAĞDUR OLUYORUZ
MEHMET YAYLA: Belediye bizden yer parası alıyor. Bizi eski yerimizden çıkarıp, buraya getirdi. Buradan memnun değilim. Belediye bizi de mağdur ediyor. Bize yer göstersinler gidelim.

BİZE SÖZ VERDİLER
SELÇUK ONUR: Yeni yerimizde, biz yokken esnaflar araçlarını park ediyordu. Biz buraya gelince, sanayi esnafı da mağdur oldu. Bize yol açılacağına dair ve diğer yerdeki imkanlarımızın burada da olacağına dair söz verdiler.

İMKANLAR OLANAKSIZ
KERİM UYSAL: Yeni yerimizden memnun değiliz. İmkanlar olanaksız, yollar dar. Sanayi esnafını mağdur ettiğimizi düşünmüyorum. Dolmuşlarımız burada yokken araçlar oluyordu. Bizim açımızdan da kötü oldu. Eski yerimizde daha iyiydik.

BİZ NE YAPALIM?
OSMAN ARI: Bu alan bize uygun değil. Eski yerimizin imkanları daha çoktu. Biz de esnafız. Bizi de düşünmeleri gerekiyor. Esnaflar rahatsız olabilir ama bize de burayı gösterdiler. Biz ne yapalım?

SIKINTI YAŞIYORUZ
Kadir ACAR: Yeni yerimizden memnunuz ama sanayi esnafı ile sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü sanayi esnafı araçlarını, bizim şu anda sıramızı beklediğimiz yere park ediyorlardı. Şu anda bizim tek sıkıntımız esnaflar. Esnaflarla da sorunumuz çözersek daha iyi olacak.

ZOR DURUMA DÜŞTÜK
Enis PİRİM: Yeni yerimizden kesinlikle memnun değiliz. Dar bir yol olması nedeniyle sanayi ile kesişiyoruz ve sanayi esnafıyla sorun yaşıyoruz. Arabalarımızı park ettiğimiz alanlara sanayi esnafı arabasını park etmek istiyor. Müşterilerimizi de kaybetmiş durumdayız. Bu da bizi zor duruma sokuyor.

YERİMİZ BELLİ DEĞİL
Avni ETLİ: Bizim buradan memnun olma gibi bir şansımız yok. Yeni yerimiz diye belirtilen yerde yerimiz belli değil. Yetim gibi kaldık burada. Sanayi esnafını zor duruma soktuğumuz söyleniyor. Ama bizim kimseyi zor duruma soktuğumuz yok. Biz ekmeğimizin peşindeyiz.

ESNAFLA BOĞUŞUYORUZ
Ayhan ŞAHİNOĞLU: Yeni yerimizden esnaf olarak memnun değiliz. Eski yerimizden bizi aldılar, burada esnafla boğuşuyoruz. Yer yapılacağı söylendi fakat bir aydır gelip giden yok. Bizi buraya getirdiler ama sanayi esnafı bu durumdan memnun değil. Bize bir yer göstersinler, biz de yerimizi bilelim.

SÖZLER TUTULMADI
Kemal TİREBOLULU: Yeni durağımızdan memnun değiliz. Ne bir lavabomuz, ne de mescidimiz var. Bize seçim zamanı güzel bir yer tahsis edeceklerine dair söz verdilera ama bize burayı gösterdiler. 2. Hat dolmuşçu esnafı olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden destek bekliyoruz. Biz esnafı zor durumda bırakmıyoruz. Bizim kimseye zararımız yok. Sanayi esnafı biz olmayınca hurda araçlarını yola çekiyordu.

BİR ZARARIMIZ YOK
Ercan KODALAK: Eski durağımızda dinlenebileceğimiz yerimiz vardı. Burada yol üzerinde kaldık. Buradan memnun değilim. Sanayi esnafı kendince haklı ama biz de kendimizce haklıyız. Belediye bize bu yeri tahsis ettiyse bir bildiği vardır. Bizim esnafa bir zararımız yok. Bizden önce hurda araçlar burada duruyordu.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ