https://youtu.be/54v_lERKXTw

Samsunlu vatandaşların çoğu ekmeğe yapılan zammın yerinde olduğunu söyledi

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlu vatandaşlar 200 gramlık ekmeğin 1 lira 25 kuruştan 1 buçuk liraya yükselmesinin yerinde olduğunu fırıncılarında kazanması gerektiğini belirtti.

FIRINCILAR HAKLI
Şakir KISAKOYUN Fırıncılar da haklı.Un çok pahalı.İşçisine maaş veriyor.Günümüzde simit bir lira olduğuna göre,ekmeğe de 25 kuruş zammın gelmesini çok da garip karşılamamak lazım.Bir buçuk liranın uygun olduğunu düşünüyorum.

HER ŞEY ZAMLI
Mefrahim İNAN:Her şeye zam geliyor yapacak bir şey yok.Önceden de bir buçuk liraydı.Samsun Valisi ekmeğin fiyatını bir lira 25 kuruşa düşürmüştü.Şimdi tekrar zamlandı.Diyecek bir şey yok. Arada kazanan kazanıyor.

ZAM FAZLA
Şehri İNAN:Ekmek fiyatı geçtiğimiz günlerde de zamlanmıştı sonra tekrar fiyatını düşürdüler.Şimdi yine fiyatı yükseldi.İlerleyen günlerde gramajını düşürüp fiyatını değiştirebilirler.Biz kalabalık bir aile değiliz.Bu yüzden benim için fark etmiyor.Ama kalabalık olan aileler için,bu fiyat fazla gelebilir.

VATANDAŞ ZORLANIYOR
Cemil AKIN:Enflasyon rakamlarına göre ekmeğin zamlanması normal.Ama vatandaşlar zorlanıyor.Ekmeğe zam yapılması normal.Yapacak bir şeyimiz yok.Yine ekmek almaya devam edeceğiz.

GAYET NORMAL
Osman KARAKOYUN:Ekmeğe gelen 25 kuruşluk zammı gayet normal karşılıyorum.Sonuçta fırıncı da geçimini sağlamak,evine ekmek götürmek zorunda.O da ekmekten parasını kazanıyor.

GEÇ KALINMIŞTI
Turgay TUNCER:Ekmeğe zam yapılması çok normal.Fırıncının gideri çok fazla.Önceden bir çuval un 102 liraydı şimdi ise 134 lira oldu.Bence ekmeğe yapılan zam da geç bile kalınmıştı.Çöpler ekmek dolu.Belki bu zamla vatandaş ekmeği çöpe atmaz.Bence iyi bir karar oldu.

KARARI DESTEKLİYORUM
İlyas BAŞTAN:Ekmeğe yapılan zammı yerinde buluyorum.Çünkü biz halk olarak ekmek tüketiyoruz.Çok fazla ekmek alıyor ve israf ediyoruz.Ayrıca ekmek harici başka bir çok şeye para verilirken,en temel ihtiyacımız ekmeğe 25 kuruş zam yapıldı diye tepki göstermemek gerekiyor.

İSRAFI ENGELLER
Necdet ISNIBÜTÜN:Vatandaşımız zaten zor geçiniyor.Hiç değilse fırıncılarda geçinsin bu yüzden 25 kuruşluk yapılan zammı yerinde buluyorum.Belki vatandaşlarımız ekmeğe zam geldi diye ekmekleri israf etmez ekmeğin değerini bilirler.

ZAMA KARŞIYIM
İbrahim GÜNAYDIN:Maaşlarımıza zam yok ama ekmeğe 25 kuruşluk zam var.Ben buna karşıyım.Bence bir haksızlık var.Vatandaş zor geçiniyor bir de ekmeğe zam gelirse boğazından kesmiş olacak.

ZAM ZORLAMAZ
Mehmet ÇELİK:Daha öncede ekmek zamlanmıştı.Ardından tekrar düşürülmüştü.Şu an tekrar zamlanıp bir buçuk lira oldu.Yapılan 25 kuruşluk zam beni çok fazla zorlamıyor.İnşallah genel olarak vatandaşımızı da etkilemeyecektir.

RAHAT BIRAKIN
Sali AKBULUT:200 gramlık ekmek bir lira 25 kuruştu.Şu an bir buçuk lira oldu.Benim söyleyeceğim tek şey insanların günlük tüketeceği şeylere çok dokumasınlar.Çünkü ekmek olmazsa olmaz bir ihtiyaç bu yüzden bu tarz gıdaların yada ürünlerin fiyatlarıyla oynamasınlar.

Esra VURAL – Yasin YILDIZ