https://www.youtube.com/watch?v=6fLNOVpRpkM

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı'nın "Kurallara uymayan kimseye acımayacağız" ifadelerine tam destek verdi

Samsun Canlı Haber, mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı'nın, "50'nin üzerinde pozitif vakayı yurtlarda misafir ediyoruz. Evde kalmayan pozitif vakalara acımayacağız" açıklamasını yerinde bulduklarını , toplum sağlığını riske atan herkese gereken cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

LÜTFEN EVDE KALIN
Emre BERBER: Halkın sağlığı ile oynanıyor. Vali Dağlı'nın yaptığı açıklamayı doğru buluyorum. Koronavirüsle mücadelede salgını atlatmak için karantina kurallarına uyulması gerekiyor. Pozitif olanlar ve riskli durumda bulunanlar dışarıya çıkmayarak hem kendi sağlıkları için hem de toplum sağlığı için evde kalmalılar.

DESTEKLİYORUM
Hacı KEFER:Samsun Valisi'nin yapmış olduğu açıklamayı destekliyorum. Bir kişi karantina sürecinde ise dışarı çıkmamalı. Çünkü diğer vatandaşların hayatını riske atmaya hakkı yoktur. Yapılan açıklamanın arkasındayım.

CEZA VERİLMELİ
Halis ÜNAL: Koronavirüslü hastaların evde izole olması gerekirken evlerinden çıkarak hem kendi sağlığını hem de insanların sağlığını tehlikleye atmalarını çok yanlış buluyorum. Bu durum vakaların artmasına neden oluyor. Evden kaçanlar ve maske takmayanlara gerekli cezalar verilmeli. Vali Zülkif Dağlı'nın açıklamasını destekliyorum.

KURALLARA UYULMALI
Nevin Nilgün GÜRLÜOĞLU: Karantinada uyulması gereken bazı kurallar var ve vatandaşlar bu kurallara toplum sağlığı için uymak zorunda. İnsanlar karantina sürecinde evden çıkarak bizi tehlikeye atıyor. Ben Samsun'da yapılan çok doğru bir uygulama. Valimiz Zülkif Dağlı'yı açıklamasından ve hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum.

VALİMİZ ÇOK HAKLI
Hasan PEHLİVAN: Evde karantinada kalmayan vatandaşlara ağır cezalar verilmeli. Kimsenin toplum sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yok. Bu tür insanlar yüzünden vakalarda her geçen gün artış yaşanıyor. Valimizin yapmış olduğu açıklamayı kesinlikle doğru buluyorum.

VAKALAR ARTIYOR
Mukaddes BEKAR: Vaka sayıları ve vefat sayıları oldukça artmış durumda. Samsun Valimizin de yapmış olduğu açıklamayı destekliyorum. Karantina sürecini insanlar evlerinde sabır ederek bir süre kalmalılar. Dışarı çıkarak vaka sayılarının artmasına ve insanların ölümüne sebep olabilirler.

UYUM SAĞLANMALI
Serhat FALCIOĞLU:Sayın Valimiz Zülkif Dağlı'yı sonuna kadar destekliyorum. Kurallara uyum sağlanmadığı sürece koronavirüs salgını bitmez. İnsanlar evlerinden böyle bir durumda kaçmak yerine bir süre evlerinde kalsalar vaka sayıları azalabilir hatta koronavirüsten kurtulabiliriz.

HERKES DÜŞÜNMELİ
Aysel FALCIOĞLU: Karantina sürecinde insanlar ilk olarak kendi sağlıkları için sonra da toplum sağlığını düşünerek hareket etmeli. Dışarıda maske ve mesafe kurallarına uymayanları uyarsak bile sert bir tepki alıyoruz. Valimizin yaptığı açıklamayı da destekliyorum.

AĞIR CEZALANDIRILMALI
Osman ÇAKIRCI:Karantina sürecinde evde kalmak yerine kaçan vatandaşlar ağır bir şekilde cezalandırılmalı. Maske ve mesafe kurallarına uymayanlar için de yeni düzenlemeler getirilmeli. Herkes kurallar uymalı. Valimizin yapmış olduğu açıklamayı dikkate alalım.

Esra VURAL