https://www.youtube.com/watch?v=TQeMkb68-yk

'LÜTFEN DİKKAT EDELİM'

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu artan koronavirüs vakalarına rağmen kurallara dikkat edilmediğini belirterek, zorlu süreçte izinleri iptal edilen sağlık çalışanlarına destek olunması gerektiğini söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu

konuşan vatandaşların birçoğu, koronavirüsle mücadele sürecinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymayanlara daha caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini aylardır mesai kavramı gözetmeksizin çalışan sağlık çalışanlarına destek olunması gerektiğini belirterek, "Vatandaşlar kurallara uymamakta ısrar ediyor. Lütden daha duyarlı olalım. Bakan ne yapsın? Daha ne kadar kural koyulabilir ki?" dedi.

ÇOK ÜZÜLÜYORUM
Hülya OKTAY: Vatandaşlar pandemi döneminde çok duyarsız. Maalesef kalabalık alanlarda sosyal mesafeye hiç önem gösterilmiyor. Maske takan da var takmayan da. Güzel mücadele örnekleri var ama dediğim gibi vatandaşlar duyarsız. Sağlık çalışanları konusunda ise onlar için üzülüyorum. Çünkü biz evimizde dururken onlar canla başla çalışıyorlar.

BAKAN NE YAPSIN ?
Salim YAMAN: Sağlık bakanımızın bu süreci iyi yönettiğini düşünüyorum. Ancak vatandaşlar bu konuda duyarsız. Vatandaş kurallara uymadıktan sonra bakan ne yapsın ki ? Alınan son karar sağlık personelini üzebilir ama bu süreç geçecek. Sağlık çalışanlarının haklarını asla ödeyemeyiz. Tüm dualarımız onlarla.

DÜZENLEME YANLIŞ
Aytekin BABALIK: Koronavirüsle mücadelenin yeterli olmadığını düşünüyorum. İnsanlar çok fazla başıboş bırakıldı. Sağlık çalışanlarına getirilen bu düzenlemenin de yanlış olduğunu düşünüyorum. İnsanlar dışarı eğlenirken, sağlıkçılar gecelerini gündüze katarak çalışıyorlar.

HİÇBİR ANLAMI YOK
Mustafa KARACA: Sağlık Bakanlığı istediği kadar kural getirsin vatandaş uymadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Maskesini düzgün takan, sosyal mesafeyi önemseyen yok. İnsanlar temizlikten bile bi haber dolaşıyor. Sağlık çalışanları mücadelede yoğun çalışıyorlar. Ama vatan ve millet için biraz daha dişini sıkmalılar.

İHTİYACIMIZ VAR
Nuray YILDIRIM: Koronavirüsle mücadelenin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Gördüğüm kadarıyla insanlar hastalık konusunda gerekli özeni göstermiyorlar. Sağlık çalışanlarına yapılan bu düzenlemenin de kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim onların sağlıklı olmasına ihtiyacımız var.

ÖZVERİYLE YÖNETİYOR
Süleyman KESKİN: Bakanımız pandemi sürecini tüm özveriyle yönetiyor ve yönetmeye de devam ediyor. Sağlık çalışanlarına getirilen düzenleme konusunda da eminim bir bildikleri vardır. Çünkü, hasta sayısı artınca personel eksikliğini kapatmaya çalışıyorlar.

SAHİP ÇIKMALILAR
Rahma ÇELEBİ: Artık nasıl yönetiliyoruz diye bakmak yerine herkesin kendisine sahip çıkması lazım. Kurallar ortada. Ama buna rağmen vatandaşın maske dahi takmadığını görüyoruz. Bir sağlık çalışanı olarakta konuyla ilgili eğer böyle bir düzenlemeye devletimiz mecbur kalmışsa yapmalılar.

VİRÜSÜ YOK SAYAN VAR
Fadime YAŞAR: Herkes kendisini yönetirse zaten bir sorunumuzun kalmayacağını düşünüyorum. Aylardır bu kadar vatandaşımız hayatını kaybederken koronavirüsü yok sayan dahi var. Sağlık çalışanlarına getirilen düzenleme içinse belirli istisnalar dışında düzenlemeyi mantıklı buluyorum.

SAĞLIKÇILAR DİNLENMELİ
Sinan GRAM: Koronavirüsün ilk başlarında alınan sıkı önlemleri şuan göremiyoruz. Sokaklar çok kalabalık. Önlemler artırılmalı. Sağlık çalışanlarının da isteklerinin dinlenmesi gerekli. Çünkü bu dönemde en çok yıpranan onlar.

TEDBİRLERE UYULMUYOR
Sultan KANDEMİR: Koronavirüs döneminde bizim kendimizi korumamız lazımken kimse bu tedbirlere uymuyor. Her yer kalabalık, insanlar iç içe. Maske takan yok. Bakan ne yapsın? Daha ne kadar kural koyulabilir ki? Sağlık çalışanları konusunda gelen düzenlemeyi ise ihtiyacımız olduğu için doğru buluyorum.

DUYARLI OLMALIYIZ
Ahmet ARSLAN: Bu dönemde her vatandaşın duyarlı olması lazım. Getirilen kurallara uymazsak bu hastalığı asla bitiremeyiz. Sosyal mesafeye gerekli özen gösterilmiyor. Sanki hiç hastalık yokmuş gibi davranıyor vatandaşlarımız. Sağlık çalışanları konusunda ise daha esnek kurallar getirilmelisi gerektiğini düşünüyorum.

Tuğba SÖYLEMEZ