https://youtu.be/t7mQCur4auU

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, koronavirüse karşı birlik olunduğu takdirde, başarıya ulaşılabileceğini ifade etti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına, Samsun'un koronavirüsle mücadele sürecini değerlendiren vatandaşların birçoğu tedbirlere uymayan vatandaşların olmasının süreci yavaşlattığını, birlik ve beraberlikle başarı elde edilebileceğini ifade etti.

DÜŞÜŞ BAŞLADI
Nurettin ERGÜN: Samsunlular elinden geldiğince tedbir alıyor. Vakalar düşmeye başladı. Bizler de tedbiri elden bırakmamaya devam edeceğiz. Samsun olarak başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum.

BİRLİK OLALIM
Özdemir KARAKÜTÜK: Samsun, koronavirüsle mücadele de çok da iyiye gitmiyor. Vatandaşların gerekli tedbirleri almadığını düşünüyorum. Hastanelerde koronavirüs testi sırasında da tedbirler oldukça az. İnsanların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Şehrimizde koronavirüs sürecinde dikkat etmeli. Birlik olursak,başaramayacağımız şey yok.

ÖNLEM ALINIYOR
Nazım ÖZKAR: Samsun'da koronavirüse karşı herkesin önlemini aldığını düşünüyorum. Tedbiri elden bırakmadan bu şekilde devam edersek birlik olup, başarıya da rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Samsunlular bu konuda elinden geleni yapıyor.

BAŞARIYA ULAŞABİLİRİZ
Fatma ÇÖPÇÜ: Koronavirüsle mücadelede iyiye gittiğimizi düşünmüyorum. Vatandaşlar maske ve mesafe kuralına uyum sağlamıyor. Toplu taşımalarda ise belirli sayı üzeri yolcu alınmaması gerekirken yine de alınıyor. Samsunlular olarak elimizden geleni yaparsak tedbirlere uyarsak başarıya ulaşabiliriz.

DUYARLI OLALIM
Cemalettin KURT: Koronavirüsle mücadelede hiç iyiye gitmiyoruz. Çoğu insan duyarsız davranıyor. Koronavirüs basite alınacak bir durum değil. Yaşamadan bilinemez. Medyaya yansıyan vakalara da inanmıyorum. Vatandaşlar koronavirüsü hafife almasınlar. Duyarlı olalım.

KURUMLAR BAŞARILI
Cemil ABANUS: Samsun koronavirüsle mücadelede kurumlar elinden gelen her şeyi yapıyor. Fakat vatandaşlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Vatandaş bilinçsiz davranması devam ederse başarıya ulaşamayız.

HAFİFE ALIYORUZ
Gül Efsun ŞAHİN: Vatandaşlar koronavirüsü ciddiye almıyor. Her yer çok kalabalık. İnsanlar koronavirüsü hafife alıyor ve maskelerini takmıyor. Sağlık önlemleri arttırılırsa ve vatandaşlar da tedbirlere uyarsa hep birlikte başarıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

3 ALTIN KURAL
Ümit ÖKSÜZ:Samsunlular maske, hijyen ve mesafe kullanımına dikkat ediyor fakat kalabalık olan ortamlarda bulunmamak gerekiyor. Samsun olarak hep beraber oldukça başarıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Hijyen, maske ve mesafeye dikkat etmeliyiz.

RAHAT DAVRANILIYOR
Elmas ODABAŞ: Samsun koronavirüsle mücadele de iyiye gitmiyor. İnsanlar maske, mesafeye ve hijyene dikkat etmiyor. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Çok dikkat etmeliyiz. Samsun insanı bu kadar rahat davranmaya devam ederse, başarıya ulaşabileceğimizi düşünmüyorum.

ÜSTESİNDEN GELİRİZ
İsmail CİN: Koronavirüsle mücadelede zaman zaman sorunlar yaşıyoruz. Hastanelerin doluluk oranı da oldukça fazla. Vatandaş olarak tedbirlere uymamız gerekiyor. Maske ve mesafe kullanımına da dikkat edilmesi gerekli. Toplum olarak birlikte hareket edersek, üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok diye düşünüyorum.

Tuğba SÖYLEMEZ, Yasin YILDIZ