Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşların birçoğu, pandemiyle mücadele kapsamında gündeme gelen 'Tek Kullanımlık Bileklik Uygulaması' na destek verdiklerini böylece virüse yakalanan vatandaşların takibinin daha kolay olacağını belirtti

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın gündeme getirdiği, 'Tek Kullanımlık Bileklik Uygulaması' konuşulmaya başlandı. ilk olarak Karabük'te faaliyete geçirilen uygulamayla filyasyon ekipleri tarafından takılan 'kırmızı' ve 'mavi’ bilekliklerle pozitif veya temaslı hastalar kontrol ediliyor. Uygulamanın olumlu souçlar verdiği ve vaka sayılarının azaldığı belirtildi. Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşların birçoğu, akıllı bileklikle birlikte koronavirüs olan hastaların kontrolünün daha kolay olacağını ve böylece salgının kontrol altına alınabileceğini söyledi.

SİSTEM GÜZEL
Ender İNAN: Akıllı bileklik sistemi çok güzel. Koronavirüs testi pozitif çıkan hastaların, bazen kurallara uymadığı ve dışarıya çıktığı görülüyor. Bu da koronavirüsün yayılım hızını arttırıyor. Bu sebepten uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum.

DOĞRU UYGULAMA
Hasan KILIBIK: Çok iyi bir uygulama. Hastalık ne yazık ki çok çabuk bulaşabiliyor. Bu yüzden pozitif vakaların evden çıkamaması gerekiyor. Ama ne yazık ki insanlar buna uymayıp dışarı çıkabiliyor. Bu yüzden akıllı bileklik konusu bir nebze karantinadaki kişileri dizginleyebilir.

DOĞRU UYGULAMA
Cahit KURU: Koronavirüs testleri pozitif çıkanların sıkı bir şekilde takip edilmesi doğru. Çünkü karantinada olması gereken insanların kurallara uymadığını haberlerde görüyoruz. İnsanlar evlerinde bulunamıyor. Bir de gizli virüs taşıyanlar var. Hastalık şikâyeti olan herkes mutlaka bir hastaneye başvurmalı.

YARARLI OLABİLİR
Sencer SEÇKİN: Akıllı bilekliğin virüslü kişiye takılması ve kişiyi takip etmek güzel bir uygulama. Ama bilekliğin doğru verileri verip veremeyeceği iyice araştırılmalı. Eğer iyi bir araştırma sonucu uygulanırsa bence yararlı bir durum ortaya çıkar.

CEZA UYGULANMALI
Gökçen SEZGİN: Eğer kontrol edilebilirse koronavirüs taşıyan kişilere bileklik takmanın iyi bir şey olacağını düşünüyorum. Eğer kontrol edilemezse evden çıkanlara cezai işlem uygulanmalı. Evden çıkıyorlar diye biz tedirgin oluyoruz.

RİSK AZALIR
KUTBAY YILMAZ: Bileklik uygulamasının çok iyi olacağını düşünüyorum. En azından bir sistemle takip edilecekleri için dışarı çıkmazlar. Böylece hem kendi sağlıklarına kavuşurlar hem de kimseyi riske atmazlar.

YOLUNU BULURLAR
İrfan UYGUR: Koronavirüs testi pozitif çıkanları akıllı bileklik takılması çok güzel bir karar olur. Kim böyle bir karar aldıysa da kendisine teşekkür ediyoruz. Ama benim pek umudum yok. Halkımız yine kurallara uymayıp dışarı çıkmanın bir yolunu bulur.

DESTEKLİYORUM
Metin ÇINAR: Tedbirin her türlüsünün yanındayım. Vatandaş kurallara uymalı ama ne yazık ki uymuyor. Bu yüzden alınan tüm kararları ve kuralları destekliyorum.

ÖNLEM ALINIR
Cemil AKSU: Bilekliğin bir GPS gibi bağlantısı varsa güzel bir şey. Evde kalmayıp dışarı çıkanları tespit etmek anlamında gerekli yerlere sinyal gönderirse, ileri teknoloji ve modern bir şekilde önlem alınmış olur. Hem de bu şekilde toplum sağlığı korunur.

DOĞRU BULMUYORUM
Ali GÜVENİ: Akıllı bileklik uygulamasını çok doğru bulmuyorum. Kişilerin özel yaşantı kurallarını ihlal edebilir.

Esra VURAL