https://www.youtube.com/watch?v=gkF45DLGLSk

Sorularımızı yanıtlayan Atakumlu vatandaşlar, Atakum Belediyesi'nin hayata geçirmiş olduğu 'AtaTohum' projesinin hem üreten çiftçinin kalkınması hem de vatandaşın güvenilir gıda tüketmesi açısından başarılı bulduklarını söyledi

Atakum Belediyesi, yerel tohumların geleceğe taşınarak dünyada gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için önemli bir adım atarak, Karadeniz’in ilk tohum bankası olan AtaTohum Merkezi'ni 232 çeşit tohumla Samsun’da kurdu. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına 'AtaTohum' projesii değerlendiren vatandaşlar, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin hayata geçirmiş olduğu projeyi hem üreten çiftçinin kalkınması hem de vatandaşın daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi açısından başarılı bulduğunu söyledi.

ÇİFTÇİ KALKINACAK
Hüseyin OLGU: Öncellikle Cemil Deveci Başkanımıza böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederim. Proje amacı kapsamında hem çiftçinin kalkınması hem de tarımda organik üretim sağlanması açısından önemli gelişmelerin sağlayacağını düşünüyorum.

DEĞER VERİLMELİ
Ali Harun GENÇ: Projeyi ilk sizden duyuyorum. Fakat projenin içeriği beni oldukça sevindirdi. Çünkü tarıma ve üreten çiftçiye daha fazla değer verilmesi düşüncesindeyim. Aynı zamanda organik tohum üretimi yapılacağı için biz tüketiciler açısından da daha sağlıklı ve güvenilir besinler tüketmemizi sağlayacaktır.

GÜZEL BİR PROJE
Esma KANDİL: AtaTohum çok güzel bir proje. Bu sayede hem çiftçi kalkınacak hem de daha sağlıklı besinler tüketmiş olacağız. Projeyi sonuna kadar destekliyorum. Umarım bu projeyi diğer bütün şehirler de hayata geçirebilir.

GÜVENİLİR BESİN
Hüseyin KESKİN: Proje çok güzel düşülmüş. Özellikle de tohumun ücretsiz verilmesi, üreten çiftçinin kalkınması açısından çok önemli. Bunun yanında üretilen saf tohumların, tüketene de daha sağlıklı ve güvenilir besin sağlar.

BİLİNÇLİ TÜKETİM
Sinan ERGEN: Projenin hayata geçirilmesini sağlayan başkanımıza teşekkür ediyorum. Çiftçiyi güçlendirmek adına önemli bir proje olmuş. Bunun yanında vatandaş da neyi tükettiğini bilecek. Diğer belediye başkanlarının da aynı hassasiyet ile tarım konusuna el atması gerektiğini düşünüyorum.

PROJEYE OLUMLU
Mahmut TAFAL: Projenin herhangi bir getirisinin olacağını düşünmüyorum. Çiftçi tarımını yapıyor zaten. Konumuz tarım olmamalı. Çünkü yapılması önem taşıyan çok fazla konumuz var. Bunlarla ilgilenmemiz lazım.

ÖRNEK OLMALI
Şenol GÜNCEL: AtaTohum projesi çok güzel düşünülmüş. Ücretsiz verilen tohumlar ile çiftçinin üstünden biraz yük kalkacak. Çiftçinin kalkınmasıyla bizler de kalkınırız. Bunun yanında tüketici ithal tohum yerine, yerli tohumu kullanabilecek. Bu da sağlıklı yiyecekler tüketmemizi sağlayacak. Keşke bütün belediye başkanları böyle projeler hayata geçirebilse.

PROOJELER GELİŞTİRİLMELİ
Selahattin ACAR: AtaTohum projesini olumlu buluyorum. Çünkü üreten çiftçimiz olmadığında, bir ülkenin kalkınması çok zor. Bu tarz projeler daha da fazla geliştirilip yaygınlaşmalı.

YENİLİK YAPILMALI
Ahmet SARITAŞ: Oldukça güzel düşünülmüş bir proje. Tarıma değer verilmesi ve tarım alanında yeniliklerin yapılmasının çiftçiye, toprağa ve tüketen vatandaşa katkısı çok fazla olur.

DEVAMLILIK SAĞLANMALI
Saruhan SAVAŞ: Çok güzel tasarlanmış bir proje. Cemil Deveci Başkanımıza da tarımı ve çiftçiyi düşünmüş olduğu için teşekkür ederim. Önemli olan bu projenin devamlılığın sağlanabilmesi. Eğer devamlılık sağlanır ve proje yaygınlaşırsa, üreten ve tüketen açısından çok daha olumlu sonuçlar getirecektir.

Esra VURAL