https://youtu.be/FhVBAY-AN5E

Sorularımızı yanıtlayan Samsunluların birçoğu, Rusya'nın üretime geçtiği 'Sputnik V' adı verilen koronavirüs aşının kendilerini tedirgin ettiklerini aşıya pek de güvenmediklerini belirtti

Rusya Sağlık Bakanlığı, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen ‘Sputnik V’ adlı Kovid-19 aşısının üretimine başlandığını duyurdu. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan Samsunluların birçoğu Rusya'nın üretmeye başladığı ‘Sputnik V’ aşısına güvenmediklerini araştırmaların daha derine inmesi gerektiğini ifade etti.

AŞIYA GÜVENMİYORUM
Hilal GÖZNELİ: Türkiye koronavirüs aşısını zorunlu hale getirse bile kesinlikle aşıyı yaptırmayı düşünmüyorum. Çünkü Rusya'nın bulmuş olduğu aşıya güvenmiyorum.

AİLEM İÇİN YAPTIRIRIM
Hasan ÇELİK: Rusya'ya ne kadar güvenilir bilmiyorum ama ailem için aşıyı yaptırırım. Tabi Rusya'dan gelmesindense Türkiye’de aşı biran evvel geliştirilmelidir. Artık bu salgına bir çözüm bulunmalı daha fazla insan hayatını kaybetmemelidir.

ÖNCE İSPATLANSIN
Mahmut DOK: Koronavirüs aşısı bulunduğu söyleniliyor ama Türkiye koronavirüs aşısını zorunlu hale getirirse aşıyı yaptırmayı düşünmüyorum. Aşının öncelikle ispatlanması lazım. İspatlandıktan sonra yaptırıp yaptırmamayı düşünürüm.

ZORUNLU OLURSA…
Salih USLU: Koronavirüs aşısı, eğer Türkiye'de zorunlu hale gelirse yaptırmayı düşünürüm. O zaman devlet gerekli önlemleri alıp aşıyı zorunlu hale getirir. Dolayısıyla onaylanan bir aşıyı tabi ki yaptırırım.

DENEME SÜRESİ OLMALI
Hüseyin SAĞLAM: Aşı yeni bulundu. Bunun bir de denemesi süresi var. İnsanlar üzerinde denendikten sonra tedavisinde olumlu gelişmeler olursa daha iyi olur. Dolayısıyla şimdilik yaptırmayı düşünmem ama gereken incelemeler yapıldıktan ve ispatlandıktan sonra yaptırmayı düşünebilirim.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMALI
Akif KORKMAZ: Koronavirüs aşısı eğer gerçekten bulunduysa ve Türkiye aşıyı zorunlu hale getirirse aşıyı yaptırabilirim. Bir de Dünya Sağlık Örgütü, aşının bulunduğuna dair resmi bir açıklama yaparsa gerçekten aşının bulunduğuna inanabilirim.

AŞIYA GÜVENİM YOK
İsmail GÖÇ: Türkiye, bulunan aşıyı zorunlu hale getirirse ben aşıyı yaptırmam. Aşıyı Rusya buldu ve Rusya'nın bulmuş olduğu aşıya güvenmiyorum.

TABİPLERİMİZ BULSUN
Nihat BİLMİŞ: Rusya'dan gelen hiçbir şeyi yaptırmam. Rusya' ya güvenmiyorum. Biz deneme tahtası ya da kobay değiliz. Bizim tabiplerimiz eğer koronavirüs aşısını bulursa o zaman aşıyı gönül rahatlığıyla yaptırırım.

DEVLETİMİZ ARAŞTIRMALI
Hasan KADIOĞLU: Türkiye'de aşı, iyi bir şekilde araştırılıp, denetlenirse yaptırmayı düşünürüm. Devletimiz aşıyı zorunlu hale getirirse aşıyı yaptırırım. Devletimiz, vatandaşın sağlığını düşündüğü için aşıyı zorunlu kılar.

BİYOLOJİK BİR SİLAH
Medine DEMİRTAŞ: Bulunan koronavirüs aşısını kesinlikle yaptırmam. Bulunan aşıya güvenmiyorum. Hatta koronavirüsün, ekonominin düzelmesi, dünyadaki insan sayısının azalması için yapılmış bir biyolojik silah olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı hiçbir ülkenin bulmuş olacağı aşıya güvenmiyorum. Ancak Türkiye aşıyı bulursa aşıyı yaptırırım.

Esra VURAL- Yasin YILDIZ