https://www.youtube.com/watch?v=FNAvM4xRxgU

Samsunlu vatandaşların birçoğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarının Türkiye'yi geliştireceğini söyledi

Türkiye, sınır ötesi terörle mücadelede karşı karşıya kaldığı savunma sanayi ambargolarının bir benzeriyle, Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerinin korunması çalışmaları kapsamında da karşı karşıya. Samsunlu vatandaşların birçoğu Türkiye'nin Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını başarılı bulduğunu ver çalışmaların sonuna kadar devam etmesi gerektiğini ayrıca çalışmalar sonucu ülkenin daha çok gelişeceğini belirtti.

DEVAMI GELMELİ
Recep GÜNEY: Türkiye’nin Akdeniz’de sondaj çalışmalarına başladığını duyduğumda çok sevindim. Ülkemizin kalkınması için böyle şeylerin olması gerekiyor. Bence sondaj çalışmalarının devamı gelmeli. Sonuçta kimsenin hakkını gasp etmiyoruz. Kendi sınırlarımızda çalışmalar yapıyoruz.

BAĞIMLI OLMAYACAĞIZ
İsmail USTA: Türkiye’nin Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını çok iyi buluyorum. Ülkemiz enerji bakımından dışa bağımlı eğer sondaj çalışmalarınmız başarılı olursa dışa bağımlılığımız olmayacak kendi enerjimizi kendimiz üretmiş olacağız.

FATURAYA YANSIR
Murat CİNEL: Akdeniz'deki sondaj çalışmalarının Türkiye’nin kalkınmasında büyük rol oynayacağını düşünüyorum. En azından halkın faturalarına yansıyacağını ve faturaların bu kadar yüksek olmayacağını düşünüyorum. Sonuçta biz enerjiyi dış ülkelerden alıyoruz. Eğer doğal kaynak bulunursa daha ucuza mal etmiş oluruz.

İSTİKRARLI OLMALIYIZ
Murat ÇELEBİ: Türkiye’nin Akdeniz'deki sondaj gemilerini geri çekmesi bir vatandaş olarak beni, üzdü. Ülkemizin iyiliğini istemeyen birçok ülke var. Onlara inat tüm çalışmalarımıza istikrarlı bir şekilde devam etmemiz gerekiyor.

BİR ÇOK GETİRİSİ OLUR
Hakan CEYLAN: Sondaj çalışmalarının başarılı olacağına inanıyorum. Çalışmalarımızın istikrarlı bir şekilde devam etmesini istiyorum. Çünkü sondaj çalışmalarının Türkiye'ye birçok getirisi olacağını düşünüyorum.

FAYDALI OLUR
Yakup ÇOBANOĞLU: İnşallah ülkemize faydalı olur. Türkiye'nin sınırları içerisinde bulunan yer altı kaynaklarını değerlendirebilirsek dış devletler bize engel olmazsa ülkemiz ve milletimiz açısından faydalı olur. Türkiye'nin geliri demek vatandaşın geliri demektir.

HAKKIM IZ OLANI ALALIM
Yücel ÇETİN: Akdeniz'de kavga gürültü olmasın hakkımız varsa hakkımızı vermeyelim. Ama bu da kavga ve gürültüyle değil de anlaşarak barış içerisinde olmalı. Onun dışında kutuplaşmalarla bir yere varılacağını düşünmüyorum.

DAHA İLERİYE GİDECEĞİZ
Mustafa YAŞAR: Akdeniz'de hakkımız olan doğal kaynak aramak bulmak gurur verici. Bu yüzden ülkemizin menfaati için olan tüm çalışmaları sonuna kadar destekliyorum. Sondaj çalışmalarında da daha ileriye gideceğimizi düşünüyorum. 2023 tarihi Türkiye'nin geliştiği bir tarih olacak.

GETİRİSİ ÇOK
Mustafa YILMAZ: Akdeniz'deki çalışmaları beğeniyorum. İnşallah başarılı olacağımızı düşünüyorum. Sondaj çalışmaları Türkiye'ye doğal kaynak anlamında birçok getirisi olacak. Tabi bunu şimdiden söylemek doğrumu bilmiyorum. Ama ilerleyen süreçte ülkemizde birçok gelişme olacak gibi.

İSTİKRARLI OLMALIYIZ
Yusuf KESKİN: Türkiye'nin gelişmesini istemeyen birçok ülke var. Bu yüzden Akdeniz'deki sondaj çalışmalarımızın önünü kesmek isteyenler var. Fakat Türkiye istikrarlı bir şekilde çalışmalara devam ederse ben başarılı olacağımızı düşünüyorum.

Esra VURAL