https://youtu.be/Ifmh7BpQqbs

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlular SASKİ'nin, her ay açıklanan TÜFE oranına göre suya zam yapmasının yanlış olduğunu ifade etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden alınan kararla, SASKİ'nin her ay TÜFE oranında zam uygulaması, vatandaşları çileden çıkardı

ZOR GEÇİNİYORUZ
Emine Esen BOYRANLI: Pandemi zamanında vatadaşımız zaten ekonomik anlamda çok fazla sıkıntı yaşadı. Bu dönemde indirim yapılması gerekirken, otamatik olarak zam yapılıyor. Zaten zor geçiniyoruz. Faturaları mı ödeyelim yoksa temel hayati ihtiyaçlarımızı mı karşılayalım ?

MAĞDUR OLUYORUZ
İsa AYDEMİR: Suya her ay zam getiriliyor. Ama maaşlarımızda en ufak bir artış yok. Vatandaş faturaları nasıl ödeyecek şimdi? Zamların geri çekilmesi lazım. Özellikle pandemi döneminde zamlarla daha da mağdur oluyoruz.

ZAM DOĞRU
Sercan SAVAŞ: Ben ülkemizde ekonomik bir sorun olduğunu görmediğim için zamları da doğru buluyorum. Sonuçta verdiğimiz o paralar yine vatandaşın hizmetine yatırılıyor.

ÇÖZÜM BULUNMALI
Muharrem SÜER: Her gün zam haberlerini duyuyoruz zaten. Halkın cebinden para aldıkları gibi bir de maaşlara zam getirseler keşke. Faturalara ödediğim zamlardan dolayı, sofraya koyacak ekmeğimiz kalmıyor. Bu soruna bir çözüm bulmalılar.

PERİŞAN HALDEYİZ
Havva ÖZKAN: Faturalara gelen zam bizleri çok zor durumda bırakıyor. Çünkü aldığımız maaş ortada. Bu şekilde bile ay sonunu zor getirirken , şimdi gelecek olan zamlardan sonra ne yaparız bilemiyorum. Cidden perişan bir haldeyiz.

ZOR DURUMDAYIZ
Necmettin AKSEN: Maaşlar yerinde sayarken zamlar aldı başını gidiyor. Su hayatımızdaki temel ihtiyaç ve mecburen suyu tüketmek zorundayız. Ama neredeyse her ay gelen zamlar vatandaşı çok zor durumda bırakıyor.

HER ŞEYE ZAM
Ömer DEMİREL: Sadece su faturalarına değil, hemen hemen her gün, her şeye zam geliyor. Almış olduğumuz maaşlarla sadece fatura öder olduk. Elimizde para kalmıyor. Peki temel ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayacağız?

VATANDAŞ DÜŞÜNÜLMÜYOR
Sabahattin ERTÜRK: Ben emekliyim ve aldığım maaşla çok zor geçiniyorum. Suyu mecburen tüketmek zorundayız. Faturaları zam gelse de yine ödeyeceğiz. Aldığımız maaşı faturalara ödeyeceksek nasıl geçineceğiz ? Sürekli zam haberleri duymak yerine bir kere de vatandaşı düşünen haberleri duymak istiyoruz.

GEÇİNMEK ZOR
Ümmet DAL: Her şeye zam yapılmasından muzdaribiz. Gelen bu zamlar vatandaşı çok zor durumda bırakıyor. Şu an bile hesaplı bir şekilde ancak ay sonunu görüyoruz. Gıda, ulaşım, barınma her şey çok pahalı. Geçinmek şu dönemde inanılmaz zor.