https://youtu.be/02KnYVb_gcw

DENETİM ŞART

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, et döner yemek istediklerinde güvendikleri yerleri tercih ettiklerini ve sahte dönerlerin vatandaşa sunulmaması için denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, güvendikleri yerden et döner yediklerini ve ancak kuşkunun her geçen gün arttığını bu yüzden denetimlerin daha da artırılması gerektiğini söyledi.

GÜVENMİYORUM
Mustafa MERAL: Dışarıdan et döner yemiyorum sağlıklı ve güvenilir bulmuyorum. İnsanlar dışarıdan et alırken dikkatli olmalı. Kokusuna rengine dikkat etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum.

O ET DEĞİLDİR
Haydar YAŞAR: Etin rengi çok kırmızı ise o et sağlıklı değildir. Et dönerde sahtekarlık oluyor diliyorlar. Biz de güvendiğimiz yerden yemeyi tercih ediyoruz. Sağlığımız çok önemli dikkat etmeliyiz.

KONTROL ÖNEMLİ
Yasemin ATEŞ: Marketlerden et almıyorum. Dışarıda et döner yemiyorum, güvenmiyorum. Memleketimde kendi etimi kendim kesiyorum. Vatandaşların muhakkak veteriner kontrolü yapılıp yapılmadığına dikkat etmesi gerekiyor.

DİKKAT EDİYORUZ
Sinan FIRAT: Et döner yerken ise etin sert olmamasına önem veriyorum. Çünkü sert etin lezzetli olmadığını düşünüyorum. Yine marketlerden falan et alırken de yada hazır döner alırken de dikkat ediyorum. Ancak denetimlerin artması gerekiyor.

GERÇEK DEĞİLDİR
Serhat ŞAHİN: Temiz ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmaya özen gösteriyoruz. Dışarıda çok ucuza et dönerler satılıyor asla gerçek olduğuna inanmıyorum ve tavsiye etmiyorum.

HER YERDE YENMEZ
Osman KARASAKAL: Etin her yerden alınacağını düşünüyorum. Bu yüzden güvenilir, bildiğimiz yerden et satın almamız önemli. Tanıdığımız ve güvendiğimiz belirli yerlerden et döner yiyoruz. Çükü başka türlü içine ne koyuyorlar bilmiyoruz. Bu yüzden denetimler daha da artırılmalı

KOKUSU BELLİ EDER
Nuray YAĞCI: Et döner kendini kokusundan belli ediyor. Benim için tadı, kokusu ve rengi önemlidir. Et döner her yerde yenilmez. Güvendiğimiz yerlerden yemeliyiz ve et alışverişini de bildiğimiz yerden yapmalıyız.

RENGİ KOKUSU
Yaşar DEMİRBAŞ: İnsanlar güvendiği yerlerde et yemeli. Dışarıda satılan etlerin ne olduğu belli olmuyor. Taze et kendini renginden ve kokusundan belli ediyor. Vatandaşlara dışarıdan et döner yemelerini de tavsiye etmiyorum.

DENETİM ŞART
Mustafa KOÇAK: Denetimi olan yerlerden et yenilmesi gerekiyor. Etlerin ne şekilde nerede yapıldığını görmediğimiz için denetimli ve güvenilir yerlerden et döner yememiz gerekiyor. Ucuz et döner tuzağına düşülmemeli.

Tuğba SÖYLEMEZ