https://youtu.be/wbw0Gc9p2Is

Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşların birçoğu Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi sürecinin, başarılı bir şekilde yönetilmediğini iddia etti

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, pandemi döneminde SAMULAŞ'a bağlı tramvaylarla ilgili sosyal medya davatandaşlar tarafından paylaşılan yolculuk görüntüleri ile basında çıkan haberlerin amacını aştığını belirterek, "Pandemi döneminde Türkiye'nin en başarılı belediyesiyiz" dedi. Konuyu Samsun Canlı Haber mikrofonlarına değerlendiren vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi sürecini iyi bir şekilde yönetemediğini iddia etti.

YAPILAN BİR ŞEY YOK
Ahmet AYVAZ: Diğer illere göre Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi dönemi çalışmalarında en başarılı belediye olduğunu düşünmüyorum. Her şeyi yaptık, iyi yaptık diyorlar ama yapılan olumlu hiçbir şey yok.

ÇALIŞMA OLMADI
Ali GÜRLER: Belediye olarak baktığımızda pandemi süreci ile ilgili herhangi bir çalışma yaptığını görmedim. Vatandaşın verdiği tepki de bu yöndedir. Toplu ulaşım araçlarının çok fazla kalabalık olması ve buna dair herhangi bir önlem almamış olması bunun bir örneğidir. Aynı şekilde hijyen konusunda da bir çalışma yapılmadığı gibi gerekli dezenfektan ve maske dağıtımı sağlanmamıştır.

KURALLARA UYULMUYOR
Murat YILDIZ: Etrafıma baktığım zaman pandemi sürecinin düzgün bir şekilde yürütülmediğini görüyorum. Sosyal mesafe ve maske kullanımı yok. Çevresel temizlik sağlanmamakta. Belediyenin gördüğümüz herhangi bir faaliyeti yok. Söylediği sözlerin doğru olduğunu düşünmüyorum.

ÇALIŞMALARINA YANSITMALI
Hasan ÇALIK: Türkiye'deki diğer belediyeleri tam anlamında bilmiyorum. Herkes kendini iyi görebilir. Bunu çalışmalara yansıtması lazım. Ama ben Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in pek fazla yansıttığını düşünmüyorum.

VATANDAŞIN YANINDA DEĞİL
Zeynel KALKAN: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi sürecini iyi bir şekilde yönettiğini düşünmüyorum. Çünkü belediye olarak pandemi sürecinde vatandaşın yanında göremedik. Herhangi bir ilaçlama, dezenfektan temini ya da esnafın mağduriyeti ile ilgili bir çalışma olmadı.

BUNU BEKLEYEMEYİZ
Mehmet GÜNDÜZ: Pandemi sürecini hükümet bile düzgün bir şekilde yönetemezken belediyenin başarılı bir şekilde yönetmesini bekleyemeyiz. Samsun'da pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir çalışması bana yansımadı.

SOKAKTA GÖREMEDİK
Hüseyin ŞİMŞEK: Maalesef Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi sürecini başarılı yürüttüğünü düşünmüyorum. Kalabalık yerlerde maske dağıtılıp vatandaşlar bilgilendirilebilirdi. Ama ne yazık ki Büyükşehir yetkililerini sokak da göremedik. İstanbul, Ankara ya da başka şehirlerden yaptığı farklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. En iyi yönetiyorum demeyle olmuyor. Bunu vatandaşın görmesi gerekiyor.

KENDİ ÖNLEMİNİ ALIR
Erol CEYLAN: Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi sürecinde gözle görülür bir çalışma göremedim. Sadece tramvay ve otobüslerde son dönemlerde bir çalışmaları oldu. Ayrıca Türkiye'de her şehir kendi önlemlerini elinden geldiğince alıyor. Önemli olan vatandaşın kurallara uymasıdır.

GÖREMEDİM
Erdinç YILDIZ: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi sürecinde net bir çalışması olduğunu pek göremedim. Eğer bir çalışma yada önlem olsaydı yada yetkililer dışarıda olsaydı vatandaş maskesi çenesi altında gezmezdi.

Esra VURAL