https://youtu.be/mBni7mSCaRQ

Samsun'da yaşayan vatandaşlar, temel gıda maddelerine her gün zam geldiğini belirterek, geçinmekte zorlandıklarını ifade etti.

Samsun’da 1 hafta önce 14 lira olan 30’lu yumurta kolisinin fiyatı 20 TL’ye çıkarken, tavuk fiyatlarına kilo başına 1 TL ile 1,30 TL arasında zam geldi.

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına yapılan zamları değerlendiren vatandaşların birçoğu her şeyin çok pahalı olduğunu ve dar gelirli ailelerin sıkıntı yaşadığını söyledi.

HER ŞEY ZAMLI
Mustafa AKSOY: Her markete, her ürüne zam gelmiş durumda. Her şeye zam yapıyorlar. Yapılan zamlar insanları kötü etkiliyor. Temel gıdalara bu kadar zam yapılması doğru değil.

HAREKET YOK
Yaşar ARSLAN: Türkiye'de çoğu şey dolarla satın alınıyor. Türkiye'de ya üretimi arttıracaklar ya da zam yapacaklar. Başka çaresi yok. Üretim yapmak için ise kimse harekete geçmiyor. Temel gıda ürünlerine yapılan zamları çok fazla buluyorum.

BİR ŞEYLER YAPILMALI
Sinan ÇAKIR: Asgari ücretin şu anda çok alt seviyede olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten dolayı suç oranları artıyor. İnsanlar bankada kredi sırasında. Her şey iyi gibi görünsede, hiçbir şey iyi değil. Devletin yardım amaçlı bir şeyler yapması lazım. Her geçen gün tüketim ürünlerine zam geliyor.

ÜRETİM YOK
Nevzat GÜL: Hiçbir şey üretmiyoruz. Gıda ürünlerini bile dışarıdan ithal ediyoruz. Sadece zenginlere destek var, fakat fakirler hala fakir. Hükümetin bir an önce bu duruma dur demesi gerekiyor.

ZAM YAĞMURU
Mürsel KEFELİ: Son bir yıldır A'dan Z'ye her şeye ortalama yüzde yüz zam geldi. Memura, emekliye çalışana verdikleri zam ise yüzde 10. bu, saçma bir oran. Her şeyi fırsat biliyorlar. Sorun bizim milletimizde. Eğer bizim bakış açımız değişir ve düzelirse bizi yönetenlerinde bakış açısı değişir.

ÖNCE VATAN
Mahmut OSMAN: Türkiye şu an dört cephede savaşıyor. Biz şu anki halimize şükretmiyorsak tamamen bizim nankörlüğümüzdür. Zamlar önemli değil. Önce vatan, Önce millet ve geleceğimiz düşünülmelidir. Dar gelirliler biraz sıkışacak fakat benim düşüncem önce vatandır.

ZAMLAR FAZLA
Salim AKYÜZ: Her gün yeni bir zam geliyor. Herkese Allah sabır versin. Bu zamlar bu kadar fazla olmamalı. Sürekli ürünler üzerinde bir zam oluyor. Bu da doğru değil. Hatta bizim gibi geliri az insanlar için zam gelmese daha da iyi olur.

GEÇİNMEK SIKINTI
Eylem ÖZBEK: Durumun iyi gittiğini düşünmüyorum. Allah yardımcımız olsun. Her geçen gün herşeye zam geliyor. Dar gelirli insanlar geçinmekte sıkıntı yaşarken, durumu iyi olan insanlar bir sıkıntı yaşamıyor. Etrafımızda çok fazla dar gelirli kesim var. Bizlerde zamlardan çok etkileniyoruz.

GEÇİNMEK ZOR
Orhan ÖZBEK: Siyasilerden kimse asgari ücret ile geçinemez. Temel gıda ürünlerine zam gelmesini doğru bulmuyorum. Vatandaş olarak asgari ücret ile geçinmeye çalışıyoruz. Aldığımız maaşa göre ise ürün fiyatları fazla. Bir tek Türkiye'de yaşam bu kadar zor. Her şeyin fiyatı çok pahalı.

İSRAF ENGELLENMELİ
Mehmet AK: Zam gelmiş olsa da bizler yaşamımızı devam ettirmek için gıda tüketimine devam edeceğiz. Ekmek 3 lira ya da 5 lira da olsa mecbur alacağız. Fakat bu kadar çok zam gelmesi de doğru değil. İnsanlar gıda tüketiminde oldukça israf yapıyorlar. İlk olarak israfın önüne geçilsin. Sonra zam yapılsın.