https://www.youtube.com/watch?v=B_IxVqWXNsY

Samsun'da kurulması planlanan otoparklar için yapılacak kamulaştırma ile ilgili mülk sahipleri şikayetlerini belediyeye bildirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, vatandaşlardan gelen bir şikayet olmadığını öne sürdü

Samsun'da otopark yapımı için gerçekleştirilecek kamulaştırma bedellerini yetersiz bulan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet başvurusu yaptı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Konu ile ilgili bize gelen her hangi bir şikayet yok. Gelmesi durumunda yetkili arkadaşlarımız vatandaşlarımıza yardımcı olmak için çalışır” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda toplandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlık ettiği toplantıda, 17 gündem maddesi ve 4 gündem dışı madde görüşülüp yetkili komisyonlara sevk edildi.

HAKKANİYETLİ OLUNMALI
Mecliste konuşan CHP Grup Sözcüsü Atilla Tekcan, Büyükşehir Belediyesi’nce Canik ve İlkadım İlçelerinde yapılması planlanan otoparklar ile ilgili yoğun şikayet aldıklarını, kamulaştırma yapılan yerlerdeki hak sahiplerinin ederi kadar değer verilmesi ile ilgili daha şeffaf ve hakkaniyetli çalışmaların yürütülmesini talep etti.

GELEN ŞİKAYET YOK
Canik ve İlkadım İlçeleri'nde yapılacak kamulaştırma ile ilgili vatandaşlardan bir şikayet almadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Şu anda Canik'te 2, İlkadım İlçesi'nde ise 2 adada kamulaştırma yaptık. Bunun dışında her hangi bir otopark planlamamız yok. Otopark alanları ile ilgili son derece şeffaf ve açık bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlardan bize her hangi bir şikayet gelmedi. Gelmesi durumunda da yetkili arkadaşlarımız vatandaşlarımıza yardımcı olmak için çalışır” dedi

YARGIYA TAŞINIYOR
Kamulaştırmada mal sahiplerine verilecek ücretler için de şeffaf bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Demir, “Kabul eden vatandaşlarımız ile işlemlerimizi yapıyoruz. Kabul etmeyenler ise konuyu yargıya taşıyor. Ama bu konuda hakkaniyetli bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu.

VATANDAŞ NE DİYOR?
Zafer Mahallesi Muhtarı Mehmet ACAR: Vatandaşlara tebligat geldi. Kimi vatandaş şikayetçi kimi ise şikayetçi değil. Konuyu yargıya taşıdıklarını ifade ettiler. Muhtar olarak bana da bir bilgi verilmiyor. Ben de vatandaşlardan ne duduysam onu söylüyorum.

KABUL ETMİYORUZ
Mediha KESKİN: Konu ile ilgili yaklaşık bir hatadır gelen giden yok. Belediyeyi aradım. Orada kamulaştırma konusu ile ilgili bir memur ile görüştüm. Bana kamulaştırmayı kabul edip etmediğimi sordu. Ben de kabul etmediğimi söyledim. Evime biçtikleri ücret ile hiç bir şekilde ev alamayacağımı dile getirdim. Bizim kabul etme şansımız yok.

DEĞERİNİ İSTİYORUZ
Kübra SEMİZ: Belediyeye şikayetimizi ilettik. Kapımıza kağıt geleli beri hiç bir ses yok. Biz sözümüzün arkasındayız. Biz evimizin değeri kadar bedel istiyoruz. Bizim hakkımız olanı bize versinler. Gerçekten buraya otopark yapacaklarsa tabi buraya otoparkın da ihtiyaç yok.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ