https://www.youtube.com/embed/XuqhoKjZdTo

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, islamofobiye karşı olduklarını ve Avrupa'nın ise Türkiye'nin başarısını kıskandıklarını belirtti

samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu birlik olarak islam karşıtlığını önleyebileceklerini, islam ülkelerine karşı haksızlık yapıldığını ve Türkiye'yi birlik içerisinde görmekten rahatsız olduklarından dolayı bize karşı olduklarını söyledi.

HAÇLI ZİHNİYETİ
Ali DEĞİRMENCİ: Müslümanız ve bu olaylara çok üzülüyorum. Osmanlı Devleti'nden başlayan İslam düşmanlığı bu zamana kadar sürdü. Haçlı zihniyeti durmaksızın devam ediyor. Sosyal medyada gerekli tepkiyi gösteriyorum. Biz İslamiyet ve vatanımız için yaşarız. Bu durum için herkes gereken tepkiyi göstermeli.

İLİŞKİLERİMİZ İYİ OLMALI
Musa ŞİMŞEK: 38 sene Almanya'da yaşadım. Yurt dışında bu kadar ırkçılık ve İslam düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum. Bu yaşananlar Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasıyla ilgili olabilir. Diğer ülkelerle ilişkilerimizi iyi tutmamız gerekiyor.

OLAYLAR ÜZÜCÜ
Gül Hatun DERE: Bu duruma oldukça üzülüyorum. Bu olaylar hep Müslümanlara karşı oluyor. İçimizde kötü insanlar var. Birlik ve beraberliğimiz koruduğumuz müddetçe bize hiçbir şey olmaz.

BİRLİK OLUNMALI
Mehmet ŞAHİN: İslam aleminin birbirine sahip çıkması gerekiyor. Çoğunluk olduğumuz zaman her şeyin üstesinden gelebiliriz. İslamiyet'e karşı büyük bir düşmanlık var. Devletimizin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Avrupa'da büyük boyutta bir ırkçılık var. Kendilerinden olmaya kimseye tahammül edemiyorlar.

BARIŞ HAKKIMIZ
Berati BULUT: Avrupa gerek ırkçılığı, gerek saldırganlığı ile islamofobi sorununu gündemden indirmiyor. Yapılanlar çağımızın çok gerisinde kalıyor. Bütün bu olanları kınıyorum. Barış ve sükunet içinde yaşamak her ırkın her devletin ve dinin hakkıdır.

İYİ YÖNETİLMELİ
Emine YILMAZ: İslam ülkelerine yapılmış olan bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Müslümanları istemediklerinden dolayı sürekli engel olmaya çalışıyorlar. Devlet başkanlarının bu süreci iyi yönetmeleri ve haklarımızı ezdirmemeleri lazım.

KORKU SARDI
Mehmet OKUYUCU: Türkiye'nin yapmış olduğu başarıları çekemediklerinden dolayı islamofobi sorununu çıkarıyorlar. Avrupa'nın tekrar osmanlı geliyor korkusu insanları tedirgin etmeye başladı. Devlet başındaki kişiler sayesinde güzel günler göreceğiz.

YANLIŞ YAPIYORLAAR
Ömer KAPLAN: Türkiye'yi bir arada görmekten rahatsız olduklarından dolayı bize karşı islamı kullanarak pusu kuruyorlar. Müslümanların birliğini bozmaya çalışıyorlar. Avrupa birliğinin yapmış oldukları çok yanlış. Bizlere islamofobi ile yaklaşamazlar.

İYİYE GİTMİYORUZ
Duygusan BANCIOĞLU: Türkiye'yi artık kimse istemiyor. Arabistan bile bizlere karşı koyuyor. İslam karşıtlığı eskilerden itibaren vardı. Zengin olunursa islamofobinin önüne geçilir. İnsanlarla iyi idare edilirse aşabiliriz. Türkiye iyi bir şekilde gitmiyor.

BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Celalettin DOĞAN: Türkiye yükselip büyüdüğünden dolayı Avrupa bizim başarımızı çekemiyor. Birlik ve beraberlik ile bu durumun önüne geçilebilir. Bizler başarı kazanmaya devam ettikçe onlar, bizlerin başarı olmasına katlanamayacak. Birliktelikle her şeyi atlatacağız.

Tuğba SÖYLEMEZ