https://www.youtube.com/watch?v=xso0_nw-WYw

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, tramvaylarda HES kodu sorgulanmadan yolculuk etmenin tedirginlik verdiğini belirtti

Samsun'da tramvay yolculuğu esnasında Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu HES kodunun sorgulanmadığını, sosyal mesafeye uyulmadığını belirterek, tedirginlik içerisinde seyahat ettiklerini söyledi.

SORGULANMADIK
İslam ÇAVUŞ: Tramvaylar çok dolu. Pandemiden sonra toplu taşıma araçlarına yönelik tedbirleri artırdıklarını söylediler,ancak tramvyalar çoğunlukla kalabalık oluyor. Tramvay on dakikada geleceğine beş dakikada bir gelirse eğer,belki kalabalık sorununun önüne geçilebilir. Sosyal mesafe korunamıyor,insanlar iç içe.Kesin çözümle bu kalabalık sıkıntısını ortadan kaldırmalılar.

UYGULAMADA YOK
Saniye DEMİR: Tramvaylarda herhangi bir koronavirüse karşı önlem alındığını görmüyorum. Günün her saatinde tramvaylar dolu. İnsanlar sosyal mesafeyi korumuyorlar. Ama vatandaş ne yapsın? Toplu taşıma araçlarını kullanmak zorundayız. Önlemler sadece sözde alınıyor. Gerçekte uygulanmıyor.

ÇOĞUNLUK KALABALIK
Melike TEMÜR: Tramvaya bindiğimiz zaman HES kodu sorgulaması yapılmadı. Tramvaylar çoğunlukta kalabalık oluyor. Bu konudan şikayetçiyiz ve kalabalık olmasından dolayı endişelerimiz de var. Her tramvaya bindiğimizde tedirgin oluyoruz.

NASIL KORUYABİLİRİZ ?
Caner HACET: Tramvaya binerken hem HES kodu istenmedi hem de tramvaylarda çok kalabalık. Vatandaş kendince önlemini almaya çalışıyor ama bu kadar kalabalıkta ne kadar sosyal mesafeyi koruyabilirsiniz ki? Koronavirüs için toplu taşıma araçlarında herhangi bir önlem alındığını görmüyorum. Pandemi yokmuş gibi.

RİSK ALTINDAYIZ
Neslihan KINALI: Tramvaya binerken HES kodu sorulmadı. Toplu taşımalarda aracın kapasitesinin altına düşürülmesi olması gereken bir karar ancak bu karar keşke sözde kalmasa. Çünkü tramvaylar hala çok kalabalık. İnsanlar risk altında.

VİRÜS YAYGINLAŞIYOR
Naim KOÇ: Tramvayların bu kadar kalabalık olması vatandaşı tedirgin ediyor. Çünkü hastalığın bitmesi gerekirken virüs giderek yaygınlaşıyor. İnsanlar toplu taşımaları kullanmak zorundalar. Ama tedbirler çok yetersiz. HES kodu uygulaması var dediler, ama onu da göremiyoruz maalesef.

ÇÖZÜM GETİRİLMELİ
Aslıhan KANIK: Tramvayın bu kadar kalabalık olmaması gerekiyor. Otobüslerde belirli sayıda kişiyi alıyorlarken neden tramvaylara bu özeni göstermiyorlar? Yetkilerin bu soruna artık kesin bir çözüm getirmesi lazım. Vatandaş risk altında.

TEDBİRLER ARTIRILMALI
İhsan GÜNDÜZ: İnsanlar işlerine gitmek zorundalar. Bu yüzden tramvayları kullanmak durumunda kalıyoruz. Ancak hiçbir önlem alınmıyor. Sosyal mesafe yok. Bazen insanlar maskelerini çıkarıyorlar bile. Tedbirlerin artırılması lazım.

ÇOK TEDİRGİNİZ
Melis HÖNER: Tramvaya bindiğimizde herhangi bir yetkili HES kodu sormadı. Tramvaylar hep kalabalık oluyor. Bundan şikayetçiyiz. Sağlığımız için endişeli ve bir o kadar da tedirginiz. Umarım yetkililer bir çözüm bulur.

Emre ÖNCEL, Esra VURAL