https://www.youtube.com/embed/C6CZecfAFgY

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların bazıları aralık ayında Türkiye'ye gelecek olan koronavirüs aşısını vurulacağını bazıları ise aşıya güvenmediğini belirtti.

Türkiye'de aralık ayında Çin'de üretilen 5 milyon aşı koronavirüse karşı devreye girecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Plana göre Aralık ayında Türkiye'de 5 milyon aşılama yapabiliriz" demişti. Aşı konusunu Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendiren vatandaşlardan bazıları Bakan Koca'ya güvendikleri için aşıyı vurulacağını bazıları ise aşının gerekli testlerden geçmeden vurulmayacağını söyledi.

KESİN OLURUM
Mustafa SARISOY: Kesinlikle aşı olmak isterim. Koronavirüse yakalanmaktansa aşının yan etkisine razıyım. Aşının gelecek olması Türkiye için çok iyi. En kısa zamanda koronavirüsün bitmesini istiyorum.

DAHA ERKEN
Hüseyin ÖZÇELİK: Aralık ayında gelecek olan aşıyı vurulmayı düşünmüyorum. Aşının yan etkisini görebilmek için belirli bir sürenin geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Aşıya güvenebilmek için daha erken.

EMİN DEĞİLİM
Yusuf GÜL: Aşının Türkiye'ye geleceğini düşünmüyorum. Grip aşısı bile çok az sayıda geldi. Koronavirüs aşısının güvenilir olduğundan da emin değilim. Umarım faydalı olur da hastalığı bir nebze önleyebiliriz.

SEBEP GÖREMİYORUM
Nermin ERDEMLİ: Türkiye'ye aşı gelirse çok güzel olur. Koronavirüs hepimizi çok tedirgin ediyor. Aşı olmamak için sebep göremiyorum. Tüm sağlık çalışanlarımız bizler için uğraşıyor. Kesinlikle aşı olurum.

GÜVENİLİR BULMUYORUM
Yeter SÖYLEMEZ: Aşı olma konusunda tereddütlerim var. Güvenilir bulmuyorum ve yan etkilerinden dolayı aşı olmam. Bir an önce koronavirüsten kurtulmak istiyoruz fakat aşı konusunda korkularımız var. Yurt dışından gelecek olması korkularımızı daha çok destekliyor.

GÜVENEMEM
İlyas PARIL: Aşı dışardan geldiği sürece olmayı düşünmüyorum. Ancak aşı Türkiye'de üretilirse o zaman olurum. Dışardan gelen aşıya güvenemem. Türk doktorlarından başka doktorlara güvenmiyorum.

5 MİLYON AZ
Serhan YAYLA: Gelecek olan aşının yan etkisi az olduğu için aşı olmak isterim. 5 milyon az bir rakam. Daha fazla aşı getirilse ve herkes aşı olabilse daha iyi olurdu. Umarım bu sayı artar.

AŞI ARTIRILMALI
Ömer ÇAKIR: Gelecek olan aşıya güvenmiyorum. Ne olduğunu bilmediğim aşıyı olmam. Aşının gelmesi Türkiye için iyi olabilir fakat ben aşı olunması taraftarı değilim. Gelen aşı sayısı da oldukça az ve herkesin aşı olabileceğini düşünmüyorum.

AŞI BULUNMAMIŞTIR
Aydın BIYIK: Aşının yararlı olacağına inanmıyorum. Bu kadar kısa sürede sağlıklı bir aşı bulunmamıştır. Bu sebeplerden dolayı aşı olmayı düşünmüyorum ve istemiyorum.

TÜRKİYE'YE GETİRİLMEZDİ
Ahmet ÖZTÜRK: Fahrettin Koca'nın söylediği her şeye katılıyorum. Kesinlikle aşı olurum. Kimse pandemi kurallarına uymuyor. Düzgün maske takılmıyor. Ucunda ölümde olsa aşı olmak isterim. Eğer yan etkisi olsaydı Türkiye'ye getirilmezdi.

Tuğba SÖYLEMEZ