https://www.youtube.com/watch?v=2aDRiLQr7b4

Samsunlu vatandaşların birçoğu, toplu taşıma araçlarındaki fiyatların pahalı olduğunu belirterek, vatandaşların da, şoförlerin de mağdur olmayacağı bir düzenlemenin gelmesi gerektiğini dile getirdi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına Samsun'da tramvay, otobüs, dolmuş gibi toplu taşımalardaki ücretlendirmeyi değerlendiren vatandaşların birçoğu, toplu taşıma ücretlerinin pahalı olduğunu fakat vatandaşların ve şoförlerin mağdur etmeyecek bir düzenlemenin getirilmesi gerektiğini belirttiler.

FİYATLAR PAHALI
Gülçin ARSLAN: Toplu taşımayı çok fazla kullanmıyorum ama fiyatların pahalı olduğunu düşünüyorum. Bütün toplu taşıma araçları, vatandaşın ekonomisine uygun olarak aynı fiyatta düzenlenmeli. Aynı zamanda dolmuşçuları da gözetmemiz lazım. Onların da zarar görmemesi gerekiyor.

İNDİRİM YAPILMALI
Hamide ÖZDEMİR: Samsun'da toplu taşıma ücretleri çok pahalı. Şehir içi ulaşım ücretlerinde mutlaka indirim yapılmalı. Aldığımız maaşın yarısını yol parasına yatırıyoruz. Yazık günah.

VATANDAŞ DÜŞÜNÜLMELİ
Bilal PELTEK: Vatandaşın ekonomik gücü düşünülerek toplu taşıma ücretlerinde indirim yapılması gerektiğini düşünüyorum. Fiyatlar çok pahalı. Şehir içi ulaşım 4 lira olmamalı. Her gün bu parayı verecek durumumuz yok.

İKİ LİRA OLMALI
Sezai GEYİK: Toplu taşıma fiyatları Samsun'da epey yüksek. Bence indirim yapılıp bu fiyatlar iki lira olarak değiştirilmeli. Asgari ücret ortadayken bu fiyatlandırma çok ironik.

İNDİRİM ŞART
Aslıhan KOROLAY: Ülkemizde pahalı olmayan ne var ki? Vatandaşın hali perperişan. Toplu taşımayı mecburen kullanmak zorundayız. Zaten bu zorunluluk yüzünden istedikleri gibi zam getiriyorlar. İndirimin yapılması şart.

ÜCRETLER NORMAL
Öznur PATAKEZ: Ben toplu taşıma ücretlerinin pahalı olduğunu düşünmüyorum. Herkes emeğinin karşılığını almalı. Bu yüzden fiyatlandırmada indirim yapılmamalı.

ÖDEMEKTE ZORLANIYORUZ
Ali TANER: İstanbul’a göre Samsun'da toplu taşıma ücretleri çok pahalı. Mesafe kısa olduğu halde yüksek fiyatlar veriyoruz. Bence tüm ulaşım araçları sabitlenerek, üç lira olmalı. Gerçekten ödemekte zorlanıyoruz.

ÜCRETLER YÜKSEK
Erol GRAM: Toplu taşıma araçlarında en makulu tramvay. Dolmuş ve hatların ücretlendirmesini çok yüksek buluyorum. Fiyatların üç lira olarak sınırlandırılması lazım. Tabi ki sadece vatandaşı değil şoförleri de düşünmemiz gerekiyor.

DOLMUŞÇULAR DA ZORDA
Murat SAYIM: Toplu taşıma ücretlerini yerine göre pahalı, yerine göre normal buluyorum. Koronavirüs dolasıyla dolmuş esnafı çok zorluk yaşadı. Onları da anlamak lazım. Vatandaş da, sürücüler de gözetilerek daha uygun bir fiyatlandırmaya gidilebilir.

DÜZENLEME GELMELİ
Necaattin KILIÇ: Bence toplu taşıma ücretlerinin eski fiyatında kalması lazımdı. İki buçuk lira olması hem vatandaş, hem de toplu taşımayı kullanan kişi açısından daha iyi olacağını düşünüyorum. Mesafe arası çok kısa olduğu halde bile tam ücret alınıyor. Yeni düzenleme gelmeli.

FİYATLAR MAKUL
Mehmet KISA: Samsun'da toplu taşıma araçları ile her yere gidildiği için, ben fiyatları da bu doğrultuda makul buluyorum. Yakıt artışını, sanayi, masarflarını göz önünde bulundurursak fiyatlar oldukça normal.

Emre ÖNCEL