https://youtu.be/rsT6a6V_F08

Samsun'da 2014 yılında trafiğe kapatılan ve kentin en işlek caddelerden birisi olan İstikal (Çiftlik) Caddesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından mülk sahipleri ve esnaf ile yapılan anket çalışması sonrasında trafiğe açılmasını isteyenlerin oranının yüzde 64 çıkmasıyla, 7 Şubat 2020 tarihi itibariyle yeniden araç trafiğine açıldı.

Caddenin son durumuyla ilgili Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşların birçoğu, trafik yoğunluğu ve otopark sorunun caddede çirkin bir görüntüye neden olduğunu belirterek, caddenin eski görünümünü özlediklerini ifade etti.

ÖNCEDEN RAHATTIK
Yaşar AKMAN: Çiftlik'teki trafik yoğunluğundan memnun değilim. Eskiden ailemizle birlikte caddede rahat rahat gezebiliyorduk. Şimdi bu mümkün değil. Hatta daha fazla gürültü ve kavga çıkmaya başladı. Huzurlu günleri özledik.

MEMNUN DEĞİLİM
Sami BAKİ: Yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle araçlar caddeye park ediliyor. Caddemiz eskisi gibi değil. Bu halinden hiç memnun değilim. Çiftlik Caddesi'nde yoğun bir trafik ve gürültü var.

AÇILMASI KÖTÜ OLDU
Gamze ÇELİK: Çiftlik'te yaşanan trafik yoğunluğundan memnun değilim. Caddenin trafiğe açılması çok kötü oldu. Doğru düzgün caddede yürüyemiyoruz. Umarım tekrar kapatma kararı alırlar.

RİSK OLUŞTURUYOR
Yonca ÇELİK: Çiftlik'te zaten insan kalabalığı çok fazla. Bir de yaya trafiğine araçlar eklenince daha da yoğun oldu. Görüntüyü geçtik kalabalıktan ve trafikten insanlar birbirine temas ederek yürüyor. Bu da koronavirüs sürecinde risk oluşturuyor.

EGZOZ RAHATSIZ EDİYOR
Ercan Murat ALTAY: Caddede yaşanan trafik yoğunluğu ve otopark sorunundan hiç memnun değilim. Caddeye bakan bir evde oturuyorum. Önceden daha mutlu ve huzurluyduk. Şimdi hem ses, hem de araçların egzoz dumanı bizi rahatsız ediyor. Bisikletliler de yayaların kullandığı yoldan geçmek zorunda kalıyor.

TRAFİĞE KAPATILMALI
Harun ARSLANTAŞ:Çiftlik Caddesi'nin trafik yoğunluğundan memnun değilim. Tekrar araç trafiğine kapatılmalı. Araç trafiğine kapalı olduğu zamanlarda huzurluydum. Şimdi ise egzoz koklamaktan rahatsız oluyorum.

ARAÇ YERİNE YEŞİLLİK
Celal BOZDAĞ: İstiklal Caddesi'nin trafiğe kapalı hali daha güzeldi. Şimdi hem araç yoğunluğu, hem de insan yoğunluğu çok fazla. Bu memnun olduğum bir durum değil. Cadede araç yoğunluğu yerine yeşil alanlar, vatandaşların rahatça gezip oturabileceği yerler olsa daha güzel olur.

MEMNUN DEĞİLİM
Yalçın BARUTÇU: Trafik yoğunluğundan memnun değilim. Çünkü araç yoğunluğu olunca trafik yoğunluğu da artıyor. Eskiden böyle bir durum söz konusu değildi. Rahat rahat caddede yürüyebiliyorduk. Şimdi Çiftlik'te yürümekte zorlanıyoruz.

ARTIK YÜRÜYEMİYORUZ
Yüksel PETEK: Çiftlik'te yaşanan trafik yoğunluğundan memnun değilim. Yolda doğru düzgün yürüyemiyoruz. Karşıdan karşıya bile rahat geçemiyoruz. Bence eski halindeki gibi trafiğe kapalı olmalı.

ALANIMIZ KISITLANDI
Mustafa DALGIÇ: Caddenin trafik yoğunluğundan memnun değilim. Önceden yaya olarak caddede rahat rahat gezebiliyorduk. Şimdi araçlardan dolayı gezemiyoruz. hareket alanımızı kısıtladılar.

Esra Vural, Yasin YILDIZ