https://youtu.be/fS_-t0qdaAg

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlu vatandaşlar, agresif ve saldırgan köpek cinsleriyle ilgili yeteri kadar tedbir alınmadığını ve gerekli denetim yapılmadığını söyledi

Samsun'un Havza İlçesi'nde 12 yaşındaki çocuğun pitbull cinsi 3 köpeğin saldırısına uğraması konusuyla ilgili Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, beslenmesi yasak olan, pitbull gibi agresif ve saldırgan köpeklerle ilgili yeteri kadar tedbir alınmadığını belirterek, bir gün kendilerinin de pitbull saldırısına uğrayabileceklerini söyleyerek tedirgin olduklarını söyledi.

TEDBİR ALINMIYOR
Özcan ŞAHİN: Beslenmesı yasak olan hayvanların, özellikle pitbull gibi yırtıcı ve agresif köpeklerin beslenilmesine karşıyım. Gerekli tedbirlerin alındığını düşünmüyorum. Pitbull saldırısına hiç uğramadım fakat çok fazla pitbull saldırısı gerçekleşiyor ve bu hepimizi üzüyor.

AĞIZLIK OLMALI
Nedret GÜNEŞ: Beslenmesi yasak olan hayvanların diğer evcil hayvanlar gibi beslenmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu konuda yeteri kadar tedbir alınmıyor. Genelde şehir merkezlerinde pitbull gibi agrasif köpekleri ağızlığı olmadan, tasmasız gezdiriyorlar. Bence çok yanlış. Çünkü o tür hayvanın ne yapacağı belli değil. Bu yüzden tedbir alınmalı.

TASMA TAKILMALI
Mimoza PUSTİ: Hayvanları seviyorum. Ama beslenmesi yasak olan pitbull gibi agresif köpeklerin beslenmesinde dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle dışarıda gezdirilirken yeteri kadar tedbir alındığını düşünmüyorum. Bu tarz hayvanların dışarıda tasmasız gezdirilmemesi gerek.

ÖNLEM ALINMALI
Adem BEKÇİKAYA: Beslenmesi yasak olan hayvanlarla ilgili yeteri kadar önlem alınmadığını düşünüyorum. Eğer alınsaydı pitbull saldırıları yaşanmazdı.

YASAK OLMALI
Ahmet BEKÇİKAYA: Beslenmasi yasak olan hayvanların beslenmesi başlı başına yasak olmalı. Ama ne yazık ki insanlar beslemeye devam ediyor. Ben şahsen tedbirlerin alındığını düşünmüyorum.

BÜYÜK HATA
Şahin TUNCEL: Beslenmesi yasak olan hayvanlarla ilgili yeteri kadar tedbir alınmıyor. Vatandaş pitbullu tasmasız gezdirebiliyor. Bu çok büyük bir hata. Pitbull gibi köpekler agresif olduklar için bir anda çocuğa ya da birine saldırsa bunun sorumluluğunu kim alacak?

TEDİRGİN OLUYORUZ
Ersin TİRYAKİ: Başı boş gezen köpek çok fazla var. Yeterince önlem alındığını düşünmüyorum. Sahiplerinin de bilinçsiz olduğunu düşünüyorum. Hiç pitbull gibi köpeklerin saldırısına uğramadım. Ama bizim mahallemizde pitbull bakanlar var ve sokağa çıkarken tedirgin oluyoruz.

BAŞIMA GELEBİLİR
Hasan YILMAZ: Pitbull gibi saldırgan veya agresif hayvanlarla ilgili yeterli tedbirlerin alındığını düşünmüyorum. Bunu pitbull saldırılarından da görüyoruz. Başıma böyle bir olay gelmedi ama gelmeyeceği söylenemez . Bu hayvanlarla ilgili tedbirler alınmazsa, saldırı haberlerini daha çok duyarız.

BAKILMASINA KARŞIYIM
Aziza YILMAZEL: Beslenmesi yasak olan hayvanlarla ilgili yeteri kadar önlem alınmıyor. Pitbull gibi agresif hayvanların bakılmasına karşıyız. Benim çocuklarım var ve onlar için endişeleniyorum.

İNSANLARA SALDIRIYOR
Bilal ERDOĞAN: Pitbull gibi saldırgan hayvanlarla ilgili tedbirler alınmıyor. Bu tarz hayvanlar yıllardır insanlara saldırıyor. Sahibinin boş bırakması anında ısırmaya meyilli hayvanlar. Onun için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu tarz hayvanların şehir merkezleri dışında bakılması gerekiyor.

SAHİP ÇIKILMALI
Bayram KAHRAMAN: Beslenmesi yasak olan hayvanlarla ilgili yeteri kadar tedbir alınmıyor. Hayvanı olan insan, hayvanına sahip çıkmalı. Dikkat etmesi lazım. Hiç pitbull saldırısıyla karşılaşmadım. Ama bu karşılaşmayacağım anlamına gelmiyor.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ