https://youtu.be/nNlUeagbndg

Samsun'da grip ve zatürre aşısı yaptırmak isteyen vatandaşlar, zatürre aşısına ulaşabildiklerini fakat grip aşısının piyasada olmadığını ifade etti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, pandemi nedeniyle grip aşısı yaptırmak istediklerini fakat aşının piyasada olmadığını belirterek, endişe yaşadıklarını söyledi.

DOĞRU OLMAZ
Savaş BAŞ: Bulunduğumuz dönemde aşı eksikliği olmaması gerekli. İnsanlar zaten tedirgin. Aşı bulamadıkları zaman daha da tedirgin hale geliyorlar. Aşıyı göndermemezlik yapılırsa doğru olmaz. Vatandaşın ihtiyacı olduğundan dolayı Türkiye'ye aşı getirilmeli.

ECZANELERDE YOK
Yüksel ÖZTÜRK: Zatürre aşısına kolaylıkla ulaştık. Fakat grip aşısına ulaşamıyoruz. Grip aşısının ise Ekim ayında geleceğini söylediler. Biz de bekliyoruz. Grip aşısı önceki senelere göre fazla miktarda üretilmeli. Umarım en kısa zamanda aşıya ulaşabiliriz.

TALEP ARTTI
Ayşe ÖZTÜRK: Grip aşısına ulaşamıyoruz. Fakat önümüzdeki günlerde eczanelere gelir diye düşünüyorum. Diğer senelere göre bu sene daha çok sıkıntıdayız. Grip aşısına dünyada çok fazla talep olduğundan dolayı geciktiğini düşünüyorum.

ENDİŞELİYİM
Emine YÜZÜAK: Kronik rahatsızlığı olan biri olduğum için böyle bir dönemde aşının piyasada olmaması beni endişelendiriyor. Devletin bir an önce bu konuyla ilgilenmesi gerekiyor. Kronik rahatsızlığı olan birçok insan var. Aşıların gelmesini bekliyoruz.

RİSKLİ OLABİLİR
Mehmet KUTBAY:Ben zatürre ya da grip aşısı olmayı düşünmüyorum. Bu aşıları öncelikle kronik rahatsızlığı olanlar vurulmalı. Eczanelerde aşı olmaması, bağışıklılık sistemi zayıf olup da, aşı olması gereken vatandaşlar için riskli olabilir. Bu konunun önemsenmesi gerekiyor.

SIRA BEKLİYORUZ
Latif GÜNER: Umutla aşıların gelmesini bekliyoruz. 65 yaş üstü olduğumdan dolayı her sene grip aşısı oluyorum. Fakat bu sene sıramızı bekliyoruz. Eczacılar,i eczaneler de aşı olmadıklarını dile getiriyor. Bizler de bekliyoruz.

VATANDAŞ TEDİRGİN
Türkan IŞITAN: Eczanelerde grip ve zatürre aşısı bulamıyoruz. Ekim ayında geleceğini söylediler ve bekliyoruz. Vatandaşlar hem tedirgin, hem de mağdur oldu. Beklemekten başka çaremiz yok. Kronik rahatsızlığı olanlara öncelik tanınmalı.

PİYASADA YOK
Yılmaz ÇELEBİ: Zatürre aşısına ulaşabiliyoruz fakat grip aşısına ulaşmakta sıkıntılar yaşıyoruz. Eczanelere gittiğimizde piyasada olmadığını söylüyorlar. Biz de beklemek zorunda kalıyoruz. Grip aşısının da Ekim ayının sonlarında geleceğini söylediler.

ÇÖZÜME ULAŞMALI
Adem AYDIN:Eczanalere grip ve zatürre aşısı gelirse ben de olmayı düşünüyorum. Fakat aşıya ulaşamyıyoruz ve elimizden de bir şey gelmiyor. Bu konuyu yetkililerin bir an önce çözmesi gerekiyor.

AŞIYI BEKLİYORUZ
Mustafa KÜÇÜK: Zatürre aşısına kolaylıkla ulaşabildik fakat grip aşısını beklemeye devam ediyoruz. Aşıyı kendimiz üretemediğimizden dolayı beklemek zorundayız. Pandemi döneminde olduğumuz için aşıya oldukça fazla talep var. Aşılar yurtdışından geldiği için de talepler yeterince karşılanmıyor.

Tuğba SÖYLEMEZ- Yasin YILDIZ