https://www.youtube.com/watch?v=WCeeCkJOBZs&feature=youtu.be

Atakumlu vatandaşlar, Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulması fikrinin yanlış olduğunu belirterek dolgu sahası yerine dalgakırana köprüler yapılarak marinanın kurtarılması gerektiğini söyledi.

Atakum İlçesi'ndeki Kurupelit Yat Limanı'nın dolgu sahasına dönüştürülmesi ile ilgili Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, yat limanının doldurulmasının doğal güzelliği yok edeceğini belirterek, dalgakırana dekoratif köprülerin yapılarak su sirkülasyonunun sağlanmasının daha doğru olacağını belirtti.

KESİNLİKLE KARŞIYIM
Ahmet KESKİN: Ailemle en çok zaman geçirdiğim yer yat limanı. Eğer buranın doğal güzelliklerine zarar gelecekse ben kesinlikle doldurulmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Karadeniz'de doldurulan tüm yerlerde sonradan belirli problemler yaşandığını gördük. Bu yüzden su sirkülasyonunu sağlamak için başka çalışmalar yapılabilir.

DENİZ UZAKLAŞMAMALI
Abdulkadir TOPÇU: Yat limanını doldurmak mantıksız. Köprüler yapıp, su sirkülasyonunu sağlamak daha mantıklı. En azından temizlenir ve doğal güzelliği kaybolmamış olur. Denizin uzaklaşmasını istemiyorum.

GÜZELLİK YOK EDİLMESİN
Yavur GÜNGÖR: Köprüler yapılarak, su sirkülasyonunu sağlamak daha mantıklı. Denizin doldurularak, bu güzelliği kaybetmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

KÖPRÜLER YAPILMALI
Ahmet GÜN: Yat limanını doldurmak mantıksız olur. Köprüler yapıp su sirkülasyonun sağlanması lazım. Köprülerle suyun gidiş ve geliş yolu düzelebilir. Hem de marinanının doğal güzelliği bozulmamış olur.

OLUMSUZLUK YAŞANIR
Hülya BAŞ: Yat limanına köprüler yapmak daha mantıklı olur. Çünkü doldurulursa hem görüntü açısından, hem de doğal güzellik anlamında olumsuzluk yaşanır. Köprü, yapılırsa hem marinanın güzelliği kaybolmaz hem de doğa bozulmamış olur.

MANTIKLI BULMUYORUM
Şenay SUBAŞ: Bölgenin yapısını ve güzelliğini bozmadan köprüler yapılmalı. Yat limanının dolgu sahasına dönüştürülmesine karşıyım ve mantıklı bulmuyorum. İnsanların doğal yapıyı bozmaları hiç doğru değil.

GERİ KAZANDIRILMALI
Mustafa AYYILDIZ: Yat limanının doldurulmasının kesinlikle çözüm yolu olduğunu düşünmüyorum. Köprülerin de bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Bence yetkililer bir araya gelerek, yat limanının en eski ve doğal haline dönüştürülmesi için çalışmalar yapmalı.

DAHA ÖNCE DENENDİ
Vedat KAVUNCUOĞLU: Yat limanı hatalı yapılmışsa doldurulmasının mantıklı olacağını düşünüyorum. Şu anda yat limanında su sikülasyonu sağlanamaz. Çünkü daha önce de denendi ama olmadı.

DOĞA BOZULMAMALI
Kazım ÖZŞAHİN: Denizin doldurulmasını mantıklı bulmuyorum. Doğaya saygılı olmak gerekiyor. Doğaya müdahale edildiğinde, doğa da bir şekilde zamanla intikamını alıyor. Bence doğal güzelliği bozmadan, su sirkülasyonunu sağlamak için çalışmaların yapılması daha mantıklı.

DOLGU YAPILMASIN
Cengiz ÇİLEK: Yat limanının doldurulması mantıklı değil. Doğal güzelliğin bozulmadığı, fazla maliyeti olmayan çalışmaların yapılmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

Esra VURAL - Emre ÖNCEL