https://www.youtube.com/watch?v=jW0QCKr3MsQ

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlu vatandaşlar, av tüfekleri satışına yasal bir düzenleme getirilmesi gerektiğini ve herkesin koalylıkla av tüfeği ulaşabilmesinin yanlış olduğunu söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu av tüfeklerinin internette dahi satışının yapıldığını ve bu şekildeki ateşli silahların satışına mutlaka düzenleme getirilmesi gerektiğini belirtti.

İNCELEME YAPILMALI
Dursun ARSLAN: Av tüfekleri ile ilgili yasalar var fakat el altından bir çok insan kolaylıkla tüfeklere sahip olabiliyor. Bence yasalara uymayanlara ciddi yaptırımlar uygulanmalı. Diğer türlü önüne geçilemez diye düşünüyorum.

İYİ ARAŞTIRILMALI
Turhan BOLAT: Av tüfeklerinin satışı ile ilgili düzenlemeler yapılmalı. Devlet, tüfek alacak kişiyi iyice araştırmalı. Maalesef günümüzde tüfekler avcılar tarafından değil, insanlara zarar verme düşüncesi olan kişiler tarafından da alınıyor.

KATI KURALLAR OLMALI
Yakup ÖZKURT: Av tüfeklerinin satışları ile ilgili yasal bir düzenleme getirilmeli. Bu konuda yurt dışı örnek alınmalı. Yurt dışında silah temini ile ilgili katı kurallar var. Türkiye'de de katı kurallar olmalı.

ZARAR VEREBİLİYOR
Mehmet KAEL: Av tüfekleri satışına yasal bir düzenleme getirilmeli. Her isteyen av tüfeği alabiliyor. Alan kişiler de doğaya, insana zarar verebiliyor. Bence av tüfeğinin teminine belli bir yasa ve düzen getirilmeli.

HERKES TÜFEK ALIYOR
Mustafa KAYA: Art niyetli kişilerin kolayca ulaşabildiği av tüfeklerinin satışına yasal bir düzenleme getirilmeli. Herkes, internetten av tüfeği kolayca ulaşabiliyor. Şehir içinde yaşayan insanların evinde bile üç tane tüfek var.

SAKIZ ALIR GİBİ ALINIYOR
Ramazan YILMAZ: Av tüfeklerinin satışına bir düzenleme getirilmedli. Herkes rahat bir şekilde av tüfeği almamalı. Av sporu yapanlar var ama günümüzde ne yazık ki av sporuyla uğraşmayanlar av tüfeği daha çok kullanıyor. Bakkaldan sakız alır gibi neredeyse her yerden av tüfeği alınıyor. En azından yasal bir düzenleme gelirse tüfek temini daha zor olur.

YASAKLANMALI
Gülizar USLU: Av tüfeklerinin satışındaki düzenlemeyi bırakın bence tamamen satışı kalkmalı. Av tüfeği çok kolay temin edildiğinden dolayı birçok insan sokak ortasında katledildi. Tüfeklerin satışı kesinlikle yasaklanmalı.

DÜZENLEME GELMELİ
Necdet ALTUNTAŞ: Av tüfeklerinin satışına düzenleme getirilmeli. Herkese satılmaması gerekiyor. Ehliyet alırken nasıl psikolojik durumumuza kadar bakılıyorsa, av tüfeği alanlar için de bu geçerli olmalı.

PSİKOLOJİLERİ BOZUK
Enver KÖSE: Devlet sadece av tüfeklerinin satışını değil,tüm silahların satışını düzenlemeli. Hatta gerekiyorsa silahları toplamalı. Silah kullanacak kişiler bellidir. Zaten silah alanların çoğunun psikolojisi düzgün değil.

ÖNCE EĞİTİM VERİLMELİ
İsmet AKÇA: Av tüfeklerinin satışına kati suretle yasal bir düzenleme getirilmeli. 18 yaşını geçmiş bir çocuk rahat bir şekilde av tüfeği alabiliyor. İnternetten bile av tüfeği satılabiliyor.

Esra VURAL