https://www.youtube.com/watch?v=V-9E9ClWw9k

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bedenen buradan gitsek de gönlümüz hep burada kalacak. Samsun'daki her güzel şey beni mutlu edecek" diyerek şehirden ayrıldı.

Valiler Kararnamesi ile mülkiye başmüfettişliğine atanan, Samsun Valisi olarak geldiği Samsun'dan 'Osman Baba' olarak ayrılan Osman Kaymak dün itibariyle Samsun'dan ayrıldı. Samsun Valiliği binasının önüne gelen yüzlerce kişi Vali Kaymak'ı alkışlarla uğurladı.

Siyasiler, ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri başta olmak üzere, STK temsilcileri ve vatandaşlar Vali Kaymak ve eşi Emine Kaymak ile vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

VİCDANIM RAHAT
Samsun Valiliği önünde yaptığı konuşmada üç yıldır şehrin ve vatandaşların sorunlarını çözmeye çalıştığını söyleyen Vali Kaymak, "Bizi buraya gönderenler zamanı geldiğinde başka görevlere alıyorlar. Kimseye dargınlığımız yok. Her şeyin kararını veren Allah'tır. Nasibimiz buraya kadarmış. Sizlerden dua bekliyorum. Güzel bir iz bırakmak en önemlisiydi. Ben bunu da bıraktığımı düşünüyorum. Bedenen buradan gitsek de gönlümüz hep burada kalacak. Samsun'daki her güzel şey beni mutlu edecek. İnşallah hep güzel haberler alırız. Devlete hizmet benim için büyük bir şereftir. Bugüne kadar hep onurla ve şerefle hizmet etmeye çalıştım. Memleketimi ve milletimi seviyorum. Vicdanen de rahat gidiyorum" dedi.

Merve İLHAN-Mustafa İNAN