https://www.youtube.com/watch?v=4-VLE9FhihM

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu çevresinde maske takmayanları uyardıkları için tepki aldıklarını bu davranışın da doğru olmadığını belirttti

Samsun'da koronavirüs nedeniyle maske takmak zorunlu olduğu halde bazı vatandaşların maske takmayıp kurallara uyamazken artan koronavirüs vakaları ise endişelendiriyor. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu maske takmayan insanları uyardıklarını fakat tepki gördüklerini ifade etti.

BİLİNÇSİZ OLMAYALIM
Çağrı ÖZTÜRK:İnsanlar kendilerini korumadığı sürece Kovid-19 bitmeyecek. Bu şekilde de virüs yayılmaya devam edecektir.Maskesiz insanları uyarıyorum fakat, uyardığım zaman ise sert tepki alıyorum.

UYARIDA BULUNUYORUM
Gönül KILIÇ: Maske takmayan vatandaşlara uyarıda bulunuyorum ancak kötü davranışlarla karşı karşıya kalıyorum. Bu durum insan sağlığı açısından çok önemli Tedbirleri elden bırakmamak lazım.

TEDBİRİ BIRAKMAMALIYIZ
Mustafa YURT: Vatandaşlara maske takmadıkları için uyarıda bulunduğumuzda bazıları
tepki gösterirken, bir kısmı da saygı duyuyor. Aslında kişiden kişiye değişiyor ama bizler tedbiri elden bıraktık malesef. Bu kadar rahat olmamalıyız. Sağlığımız önemli.

HAFİFE ALIYORLAR
Abdullah ÖZTÜRK: Maske takmayan insanları uyarıyorum fakat vermiş oldukları tepkiler üzücü oluyor. "Bu maske mi bizi kurtarcak. Zaten öleceğiz" gibi cümleler kullanılıyorlar. Koronavirüsü hafife alıyorlar. Ne olursa olsun tedbiri elden bırakmamalıyız.

KURALLARA UYMALIYIZ
Reyhan YILMAZ: Maske takmayanları uyardığım zaman kimi olumlu, kimi ise olumsuz tepkiler veriyor. Sağlığımız hafife alınmamalı ve maske takıp gerekli kurallara uymalıyız.

TEPKİ VERİYORLAR
Ali GÜL: Kalabalık ortamlarda maske takmayan vatandaşları uyarıyorum. Maske takmayanlar hem benim hem de çevredekilerin sağlığını tehlikeye atıyor. Fakat uyardığımda ise aldığım tepkiler ne yazık ki sert ve üzücü oluyor.

HİÇE SAYIYORLAR
Alaaddin KURT: Maske takmayan vatandaşları uyarıyoruz fakat insanlar sert tepki de bulunuyor. Üzgünüm ama bazıları sağlığımızı hiçe sayıyor. Ne olursa olsun böyle bir zamanda tedbirleri hafife almamalıyız.

VATANDAŞ DUYARLI
İbrahim SOYSAL: Maske takmayan vatandaşlara uyarıda bulunuyorum. Kimi vatandaşa duyarlı bir şekilde davranıp maskesini doğru bir şekilde takarken, kimi ise farklı tepkiler verip maskesini takmadan aynı şekilde yoluna devam ediyor.

TEPKİ GÖSTERİYORUM
Sebahattin ERTEK: Maskeyi 7'den 70'e herkesin takması gerekiyor. Takmayan vatandaşları sağlığımız için uyarıyoruz. Kronik hasta olduğumdan dolayı daha çok dikkat etmem gerekiyor. Bu yüzden de onlar değil, ben tepki gösteriyorum. Herkesin duyarlı olmasını istiyorum.

VAKALAR ARTIYOR
Arif ÇAKIROĞLU:Maske takmayanları her zaman uyarıyorum. Vaka sayıları gittikçe artıyor. Toplu ortamlarda herkesin maske takması gerekiyor. Kimse başkasının hayatını tehlikeye atmamalı. Herkes kendi sağlığını ailesini düşünmeli. Maske takın ve duyarlı olun.

Esra VURAL