https://youtu.be/tRK52qpg8Mo

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de uygulamış olduğu politikanın bir milli mesele olduğunu söyleyerek, asla geri adım atılmaması gerektiğini söyledi

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki kararlı duruşunu ve arama faaliyetlerini sürdürüyor. 'Oruç Reis' ile başlayan sismik araştırmalar sonrası bir Navtex ((Denizcilere Duyuru) ilanı daha yayımlandı. Öte yandan, Fatih ve Yavuz gemilerine ek olarak satın aldığı Kanuni isimli sondaj gemisinin, Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı İncekum mevkiinde ki NATO Limanında bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başladı. Kanuni de, Akdeniz'e açılacak.

Samsun'da yaşayan vatandaşlarda Akdeniz sularında çalışma yürütülen çalışmaları, Yunanistan'ın Oruç Reis araştırma gemisini taciz eden Yunan fırkateyni Limnos'u ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz politikasını, Samsun Canlı Haber mikrofonlarına değerlendirdi.

HAKLARIMIZI ARAMALIYIZ
İsmail BALCI: Türkiye'nin Akdeniz'de olması gerek. Şu anda o denizlerde olmalı ve asla geri adım atmamalıyız. Biz orada olmasak Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ayaklarımızı suya sokamayız ve ülke olarak haklarımızı sonuna kadar aramalıyız.

DOĞRU ADIM
Hasan KUMAŞ: Akdeniz Türkiye için çok önemli. Eğer bugün Akdeniz'de olmazsak, ileride Akdeniz sularında adım dahi atamayız. Yerimizi ve Türk Milleti'nin dimdik olduğunu görmeleri için devletimizin yaptığı doğru bir adım. Bizim denizlerimizdeki kaynakları neden başka ülkelere bırakalım ki? Sonuna kadar bu kararlı politikamızı sürdürmeli, asla geri adım atmamalıyız.

BİZİM HAKKIMIZ
Mehmet TÜRKMEN: Kesinlikle Akdeniz'de olmalıyız ve asla geri adım atmamalıyız. Akdeniz'de, diğer ülkelerden çok bizim hakkımız var. Ülkemizin bekası için orada olmamız doğru bir karar.

POLİTİKA DOĞRU
Fatih GENÇ: Akdeniz zaten bizim sularımız. Türkiye'nin izlemiş olduğu politikanın çok doğru olduğunu düşünüyorum. Yunanistan hukuka uygun hareket etmiyor. Akdeniz'de bulunan adalar da bizim. Akdeniz'de olmamız için geç bile kalındı. Daha önce böyle bir çıkartma yapılabilirdi. Sonuna kadar devletimizi destekliyorum.

ONLAR MAŞA
Salih PEKER: Akdeniz'de hakkımız olanı arıyoruz. O denizlerde, diğer ülkelerden çok bizim hakkımız var. Eğer Fransa'nın Akdeniz'de söz hakkı varsa bizim daha çok var. Yunanistan ile bizi kafa kafaya getirmeye çalışıyorlar. Bu yüzden Yunanistan gemimize tacizde bulunuyor ama Yunanistan'ın sadece maşa olduğunu düşünüyorum.

YAPILMASI GEREKEN
Şerif ULUDAĞ: Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasını doğru buluyorum. Devletimiz yapılması gerekeni yapıyor. Bu tutumdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Asla o denizlerden geri adım atmamalıyız.

DÜNYANIN KARŞISINDAYIZ
Paşa ÇOLAK: Türkiye'nin yapmış olduğu politikayı doğru buluyorum. Ne pahasına olursa olsun, kanımızın son damlasına kadar tüm dünyanın karşısındayız. Biz Akdeniz'de olmalıyız ve oradayız da. İnşallah bu politikamız tüm dünyaya gözdağı veriyor.

OLUMLU BAKIYORUM
Ahmet TEMİZ: Türkiye'nin Akdeniz'deki politikasını gayet olumlu buluyorum. Devamını da diliyorum. Gücümüzü göstermek ve bize olan kaynakları diğer ülkelere bırakmamalıyız. Bu bir milli meseledir.Orada olmamız gerektiğine gönülden inanıyorum.

OLMASI GEREKEN
Nazım DEMİRCİ: Türkiye'nin Doğu Akdeniz sularında izlemiş olduğu politika çok güzel. Olması gereken de buydu. Her devlet gibi Türkiye'nin de sınırlarını, kaynaklarını koruması doğru bir politika sonuna kadar destekliyorum.

DESTEKLİYORUM
Şerafettin TÜRKER: Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki politikasını doğru buluyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Asla geri adım atmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ