https://youtu.be/yD61MPlho5o

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, toplu taşıma araçlarında HES kodu kullanılacak olmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi

İçişleri Bakanlığı valiliklere gönderdiği genelgede, şehirci toplu ulaşım araçlarıyla yapılan seyahatlerde kullanılan kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulaması arasında entegrasyon kurulmasını istedi. Hasta ya da temaslı kişi böylelikle toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Kullandığı tespit edilenlere de idari yaptırım uygulanacak. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu kararı desteklerini insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyledi.

MANTIKLI BULUYORUM
İdris ÜLKER: Toplu taşıma araçlarını fazla kullanan bir kişi değilim ancak HES kodu uygulamasını doğru buluyorum. Hastalık her geçen gün artış gösteriyor. Toplu taşıma araçları hastalığın yayılmasına çok fazla zemin hazırlıyor. Karar son derece mantıklı

GÜVENLİ ULAŞIM
Ali GÜZEL: HES kodunun ne olduğunu bilmiyorum. Şuan sizden öğrendiğim kadarıyla projenin amacı doğrultusunda fayda sağlayacağını düşünüyorum. İnsanlar kendisini daha fazla güvende hissederek ulaşım sağlayabilecek. Umarım hastalık bir an önce son bulur.

EKSİKLİKLER VAR
Adem SAMANCI: Uygulamayı hayata geçirmeleri bence zor. Vatandaşlar HES kodunu almakta zorlanıyor. Yetkili kişilerin bu uygulama üzerine daha fazla düşmesi lazım. Evet proje güzel ama eksiklikler var.

YAPANA TEŞEKKÜR
Adem ÖZDEMİR: Projenin yarar sağlayacağını düşünüyorum. Maske takmadan toplu taşıma araçlarına binen çok fazla insan var. HES kodu sayesinde sadece toplu taşımaya değil aynı zamanda resmî kurumlara da giremiyoruz. Bu kod ile birlikte hasta olup olmadığımızı da görebiliyoruz. Bu uygulamayı yapan kişiye teşekkür ediyorum.

VATANDAŞ MAĞDUR
Aydın ŞAHİN: HES kodu hakkında vatandaşa yeterli bilgi verildiğini düşünmüyorum. Bankaya gittiğim zaman HES kodu olmadan girilemeyeceğini öğrendim. Sonradan kodu aldım ama kod hakkında bilgi sahibi olmayan birçok insan var. Vatandaş mağdur oluyor.

SAĞLIK DAHA ÖNEMLİ
Mustafa TOPRAK: HES kodu projesini çok faydalı buluyorum. Temaslı olduğun kişileri, riskli bölgede olup olmadığını gösteriyor. Ülke olarak kötü bir süreçten geçiyoruz. Bu yüzden alınan her türlü tedbiri destekliyorum. Sağlığımız her şeyden daha önemli.

YETERLİ BİLGİ LAZIM
Ziya İNAN: Toplu taşımada HES kullanılmasını doğru buluyorum. Ama kod hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Bence kod hakkında bilgilendirme amaçlı bir şeyler yapılmalı.

TEDBİRLER ANLAMLI
Yılmaz TUNCER: Eğer HES kodu vatandaşa hastalık konusunda önlem sağlamazsa zaten devletimiz bu uygulamayı geliştirmez. Tedbirler daha çok alınmalı ki hastalığı bir an önce atlatalım.

DESTEĞİM TAM
Cihan PEHLİVAN: Getirilen uygulamayı destekliyorum. Toplu taşımalar özellikle iş çıkış saatinde çok fazla kalabalık oluyor. Kimin hasta olup olmadığı belli değil. Getirilen bu uygulama ile bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

ÖNLEMLER ARTIRILSIN
Mustafa ÖZTÜRK: Bazı insanlar korona pozitif olduğu halde karantinada kalmayıp evlerinden kaçıyorlar. Bunun önüne geçmek açısından uygulamanın fayda sağlayacağını düşünüyorum. Maalesef vatandaşımız hastalığının hangi boyutta olduğunun farkında değil. Önlemler artırılmalı.

FAYDA SAĞLAYACAK
İsmet TANKSU: Koronavirüsün önüne geçmek için gereken neyse yapılmalı. Bizler de getirilen tedbirlere uymak zorundayız. Ancak HES kodu hakkında vatandaş gerekli bilgiye sahip değil. Bunun içinde ayrıyeten çalışmalar yapılmalı.

YERİNDE BULUYORUM
Emin DURAN: Devletimiz bu uygulamayı hastalığı önleyebilmek için yaptı. HES kodu çıktığı zaman direkt aldım. Çünkü bu bir vatandaşlık görevidir. Sağlıktan daha önemli hiçbir şey yok bu yüzden uygulamayı doğru buluyorum. Her şey bizim yarınlarımızın daha güzel olması için.

DAHA ÖNCE OLMALIYDI
Bekir GÜL: Hastalığa yakalanan insanlar bazen hastalığını söylemiyor veya hasta olduklarının farkında olmayan insanlar var. Toplu taşıma araçları riskin çok büyük olduğu bir yer. Hastalığın önüne geçmek için alınmış önemli bir uygulama. Bu uygulama keşke daha önce yapılsaydı.

FAYDASI ÇOK BÜYÜK
Hasan ERGÜN: Uygulamanın çok fazla fayda sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü bazı insanlar koronavirüs diye bir hastalığın olduğunun farkında bile değil. Vatandaş maske takmıyor, sosyal mesafe kurallarına uymuyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Umarım HES kodu uygulaması ile hastalık bir nebze azalır.

Tuğba SÖYLEMEZ