https://www.youtube.com/watch?v=4G9PvKrEthc

Samsun'da taksici esnafı, korsana karşı olduklarını vatandaşın kendilerini tercih ederek taksimetre açtırıp hem hesaplı hem de güvenli yolculuk etmesini istedi

Samsun'da koronavirüs nedeniyle zor günler geçirdiklerini bir de üstüne korsan taksiler yüzünden sorun yaşadıklarını belirten taksiciler, vatandaşların korsan taksilerden uzak durması gerektiğini ve ticari taksilere bindiklerinde ise muhakkak taksimetrenin açtırılmasının önemli olduğunu söyledi.

BU İŞE EL ATILMALI
Kendilerini zor durumda bırakan durumun korsan taksiciler olduğuna değinen Samsun Taksiciler Derneği Kurucu Başkan Vekili Utku Karaduman, “Korsan taksiler sürekli artıyor. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Fakat biz korsan taksiyle mücadelemizi asla bırakmıyoruz. Burada resmi yerlerinde artık bu işe daha fazla el atması gerekiyor. Çünkü yetkililer yavaş hareket ettikçe korsan taksi sayısı daha çok artacaktır. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yeni açılacak duraklarla ilgili daha hızlı hareket etmesini istiyoruz. Çünkü durakların olmadığı yerden korsan taksiler daha çok artıyor. Vatandaşlarımız korsan taksileri değil bilinir ve güvenilir taksileri tercih etsinler ve taksimetreyi kesinlikle açtırsınlar" diye konuştu.

İŞLERİMİZ KÖTÜ DURUMDA
Taksici esnafının zor durumda olduğunu ifade eden Cengiz Gelen, "Biz devletimize vergimizi veriyoruz. Yasa dışı hiçbir işlemimiz yok. Ama korsan taksiciler ne vergi veriyor ne de başka bir şey. Şahsi aracıyla taksicilik yapıyor. Artık korsan taksinin önüne geçilmeli. Yetkililer düzenli denetim yapmalı. Vatandaşımızda korsan taksiyi değil taksici esnafını tercih etmeli" dedi.

PANDEMİ BİZİ ZORDA BIRAKTI
Yetkililerin korsan taksilerle ilgili çalışma yürütmesi gerektiğine değinen Hakan Coşkun Yılmaz da "Pandemi süreci bizi çok zorda bıraktı. Pandemi sürecinde devletten destek alamadık. Korsan taksiler özellikle Atakum İlçesi’nde çok fazla. Konu ile ilgili çok fazla açıklama yaptık. Fakat sadece bizle değil yetkililerin de bu işe el atmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TAKSİMETREYİ AÇTIRIN
Vatandaşların korsan taksilere güvenmemesi gerektiğini ifade eden Hakan Özkan ise şöyle konuştu: "Pandemi süreci her esnafı olduğu gibi bizi de zora soktu. Bununla beraber en büyük yaramız korsan taksiler. Biz 20 liraya gidiyorsak, onlar 10 liraya gidiyor ama güvenilir değil. Vatandaşlar canlarını emanet ettiği kişilere dikkat etmeliler. Vatandaşlar korsan taksiye güvenmemeli, ticari taksilere bindiklerinde ise taksimetreyi açtırmalı. "

Esra VURAL