https://youtu.be/8isrdzZDajE

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Çınaralan Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, yaklaşık 15 gündür suların kesik olduğunu, ciddi anlamda sorunlar yaşadıklarını belirterek, SASKİ yetkililerini göreve çağırdı. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan mahalleli, sorunlarını dile getirmelerine rağmen yetkililerin herhangi bir girişimde bulunmamasına tepki gösterdi.

ZOR DURUMDAYIZ
Yaklaşık 15 gündür mağdur olduklarını ve SASKİ'den herhangi bir cevap alamadıklarını ifade eden Ahmet Çakır, "Çırakman Mahallesi'nde oturuyoruz. Sularımız kesik, belediyeye ve SASKİ'ye sorunumuzu bildirdik. Yapıyoruz, yapacağız derken halen suyumuz yok. Biz çiftçilik yapıyoruz. Su; bizim için hayvanlarımız için önemli. Biz mağdur haldeyiz. Karşımızda yetkili bir kişi bulamıyoruz. En azından bize bir cevap versinler, biz de ona göre bir yol çizelim" diye konuştu.

KOVAYLA SU ÇEKİYORUM
Çiftçilik yaptıklarını ve su sorunu yüzünden zor durumda kaldıklarını belirten Halil Çakır, "Benim 40 büyük ve küçükbaş hayvanım var. Benim hayvanlarım susuz. Kovayla su çekip hayvanlarıma su veriyorum. Yıl olmuş 2020, SASKİ ayın biri olmadan su faturasını kesiyor. Ama bir su sorunumuzu çözemiyorlar. Bizi mağdur etmeye kimsenin hakkı yok" dedi.

'BÖYLE BİR DURUM YOK'
SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız ise vatandaşların söylediklerine şaşırdığını ve Çınaralan Mahallesi'nde böyle bir problem olmadığını belirterek, "15 günlük bir su sorunu gibi bir durum yok. Motor arızası gibi bir durum da yok. Vatandaşlarımız neden böyle bir şey söyledi onu bilmiyorum. Ama zaman zaman elektirik kesintilerinden dolayı sular kesilebiliyor. Geçen hafta içerisinde de öyle bir durum olmuş ama biz zaten hemen anında müdahale ediyoruz. Bir hafta 10 gün, 20 gün gibi bir susuzluk durumu yok. Böyle bir durum olsa, benim bilgim olur" dedi.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ