https://www.youtube.com/embed/35sghGcjcAs

50 Milyon TL'lik dev Yılport Samsunspor Futbol Akademisi Tesisleri, inşaatında sona yaklaşılıyor. Sentetik çim sahaların drenaj ve kum serme işlemlerinin tamamlanırken idari binanın iskeleti de oluşturuldu

İSKELETİ OLUŞTURULDU
Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan Yılport Samsunspor Futbol Akademisi Tesisleri’nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tesislerde sentetik çim sahaların drenaj ve kum serme işleminde sona yaklaşıldı. Yıldız adaylarının konaklayacağı idari binanın inşaatının iskeleti ise oluşturuldu. Yaklaşık 50 milyon TL'ye mal edilmesine planlanan muhteşem tesislerde 1'i doğal çim saha olmak üzere 3 tane UEFA ve FIFA standartlarında 1 tane 40-60 metre edatında 1 tanede ‘futbolmatic’ sisteminin kurulacağı küçük sentetik çim saha inşa edilecek.
2021'E HAZIR OLACAK
Sentetik çim sahaların inşaatının ardından koordinasyon merkezi, rampalar ve kortların inşaatına başlanacak. 2021 yılına kadar tamamlanması planlanan projenin inşaatı tamamlandığında gurbetçi altyapı oyuncuları ve şehir dışından gelen yıldız adayları altyapı tesislerinde konaklayacak. İnşaatı tamamlandıktan sonra kullanılmaya başlanan doğal çim sahalar teknik ekipleri, altyapı oyuncularını ve Kırmızı-Beyazlı taraftarları adeta hayran bırakıyor. İnşaatın biran önce tamamlanmasını iple çeken Kırmızı-Beyazlı ekip, yeni tesislerinde fark yaratan bir takım olmak istiyor.