https://www.youtube.com/watch?v=bqKFVeJT4Co

Sorularımızı yanıtlayan Subaşı Meydanı esnafı, ‘Subaşı Meydan Düzenleme ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi’nin bitmesiyle birlikte rahat bir nefes alacaklarını belirtti.

Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan İlkadım İlçesi'ndeki Subaşı Meydanı esnafı, 'Subaşı Meydan Düzenleme ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi’nin bir an önce başlaması gerektiğini, yapılacak olan otoparkın ardından işlerinin olumlu yönde etkileneceğini söyledi.

SORUNLAR ÇÖZÜLÜR
Yasin KULOĞLU: Çevre düzenlemesinin her açıdan iyi olacağını düşünüyorum. Mescit ve çeşme kullanılmaz halde. Yenileri inşa edilince ve otopark sorunu ortadan kalkınca biz esnaflar için de çok kullanışlı olabilir. Otopark yapıldıktan sonra trafik sorununa da çözüm olacağını düşünüyorum.

KATKI SAĞLAYACAK
Rıza GÖL: Subaşı Meydanı akşam saatlerinde fazla kalabalık olmuyor fakat otopark yapılırsa akşam saatlerinde de kalabalık olacağını düşünüyorum. Vatandaşlar arabalarını park etmeye yer bulamıyorlar ve trafik sorunları yaşanıyor. Yeni projenin esnafa katkı sağlayacağını düşünüyorum.

FAYDALI OLACAK
Tuğrul KARAHAN: Projenin ticarete faydasının olacağını düşünüyorum. İnsanlar otopark sorunu yaşamazsa, rahatça gelip alışverişlerini yapabilir. Subaşı'nın otoparka ihtiyacı vardı. Bu proje hemen tamamlanırsa esnaf da vatandaş da rahat nefes alacak.

ERKEN BİTERSE İYİ OLUR
Murat HAŞİMOĞLU: Projenin esnaf ve vatandaşa katkı sağlayacağını düşünüyorum. Otopark sorunumuz vardı. Böylece bu ortadan kaldırmış olur. Vatandaşlar arabalarını park edecek yer bulamadıkları için bu durum, bizim de işlerimize olumsuz etkiliyordu. Proje erken başlayıp biterse çok iyi olur. Fakat 2-3 sene gibi uzun sürerse sıkıntılar yaşarız.

RAHAT BİR NEFES ALIRIZ
Hikmet YATIRCIOĞLU: Yapılacak olan projenin iyi olacağını ve Samsun'a katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çevresi düzenlenmesi yapılıp hareketlenirse biz esnaflar da rahat bir nefes alırız.

KATKISI OLACAK
İbrahim BEKTÜRK: Bu proje iyi bir şekilde, planlı çalışma sonrası Samsun'a güzel bir alan katmış olacak. Buranın tarihi dokusuna zarar vermeden biz esnaflarımızın da desteği ile iyi olacağını düşünüyorum. Projenin esnafa katkı sağlayacağı yönündeyim. Samsun'da otopark sıkıntısı olduğu için olumlu olacağını düşünüyorum.

HEMEN BİTİRİLMELİ
Muharrem YAKAR: Yapılacak olan otopark çalışması şehrimiz için bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Esnaf olarak en kısa zamanda yapılıp bitirilmesini isteriz. Yolun trafiğe ve yaya yoluna açılması gerekiyor. Otoparkın vatandaşa ve esnafa katkı sağlayacağını düşünüyorum.

OLUMLU KARŞILIYORUM
Seyfettin KAHRAMAN: Subaşına yapılacak olan projeyi olumlu karşılıyorum. Şu anda mescit ve çeşme oldukça kötü halde. Onların da yenilenmesi iyi olur. Bu proje bitirildiğinde esnafımızın da işleri açılacak ve yoluna girecek diye düşünüyorum.

ONARIM GEREKİYOR
Seydi İNAN: Subaşı Meydan düzenlemesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Burası çok eski ve bir düzenleme yapılması gerekiyor. Otopark, çevre düzenlemesi olursa esnafa daha büyük katkılar sağlayabilir. Samsun'un birazda olsa otopark sorununu ortadan kaldırmış olabilir.

Yasin YILDIZ