https://youtu.be/ERjb55EQzpM

Ünlü Samsun simidine gelen yüzde 50'lik zammı değerlendiren vatandaşların bir kısmı zamma tepki gösterirken, bir kısmı ise zammın yerinde olduğunu söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına, simide gelen yüzde 50'lik zammı değerlendiren vatandaşların bir kısmı, zammın doğru olmadığını belirtirken, bir kısmı ise simit yapımında kullanılan malzemelerinin pahalı olmasından dolayı, Samsun simidine mecburen zam yapıldığını söyledi.

ZAM DOĞRU
Ömer EROĞLU: Herşeye gelen zamın simide de gelmesi normal diye düşünüyorum. Günlük alışverişlerimizde herşeye zam geldiğini görüyoruz. Simitçiler de bu durumu değerlendirerek zam gelmesini isteyebilir. Gelen zamın doğru olduğunu düşünüyorum.

ÇARK DÖNMÜYOR
Mustafa SAYAR: Simidin hammadesine zam geldiği için, fiyatta da bir artış oldu. Unun, susamın fiyatları arttığı için zam gelmesi normaldir. Bu devirde zam olmayınca çark dönmüyor. Zammın gelmesini doğru buluyorum.

DOĞRU DEĞİL
Haydar SAZLI: Fakir fukara dışarıda karnını simitle doyuruyor. Bundan dolayı simide zam gelmesini doğru bulmuyorum. Zam yapılmaması gerekiyordu. Simit ile ekmeğin aynı fiyatta olması hoş değil. Zam gelmemeliydi.

SATIŞLAR AZALIR
İsmet İNCE: Zam gelmesinden dolayı simit satışlarının azalacağını düşünüyorum. Vatandaşlar pahalı bulacak ve simit alamayacak.Esnaf da iş yapamayacak. İnsanlar simitin 1.50 lira olduğunu duyunca alacaklarını düşünmüyorum.

SIKINTI YAŞANIYOR
Ömer KAPLAN: Simide gelen zammı doğru bulmuyorum. 1.50 liraya simitin satılması doğru değil. Vatandaş geçim sıkıntısı yaşarken, Samsun da simitin bu kadar pahalı olmasını hoş karşılamıyoruz.İlerleyen zamanlarda fiyatın düşmesini temenni ediyoruz.

MAĞDUR OLACAK
İrfan ŞAHİN: Simide zam gelmesi dolayısıyla esnaflar ve vatandaşlar mağdur olacak. Evlerini geçindirmekte zorluk yaşayanlar varken, simitin bu kadar pahalı olması normal değil.

SİMİDİ KORUSUNLAR
Nedim ÇAKIR: Simide gelen zammı duyunca çok üzüldüm. Samsun, simidi ile meşhur bir şehrimiz. Burada simidin ucuz olması gerekirken, zam gelmesini hoş karşılamıyorum. Hiç değilse Samsun'un simidini korusalar.

VATANDAŞ HAKLI
İsmail BERBER: Emeklinin bir simiti vardı, onu da elimizden almaya çalışıyorlar. Bulunduğumuz şartlar içinde her şey çok pahalı. Her şeye zam gelebilir ama bunu simite yapmamalılar. Vatandaş da haklı, devletde haklı. Ses çıkarmadan oturmaktan başka çaremiz yok.

OLMAZSA OLMAZ
Cavid ÖZKAN:Simite zam gelmesi doğru değil. Fakat gelmeye devam ediyor. Herşeye zam geliyor. Bu yaşadığımız dönemde zam olamazsa olmaz denilebilir. Bu durumdan esnaf da, vatandaş da mağdur olabilir.

Tuğba SÖYLEMEZ