https://youtu.be/We_NrRt8-z0

VATANDAŞ SİLAHLANMAYA KARŞI

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, internet üzerinden yapılan kuru sıkı silah satışlarında denetimlerin arttırılmasının gerektiğini belirtti.

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, internet üzerinden kuru sıkı silah satışının doğru olmadığını, düzenleme gelmesi gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar, ayrıca suç unsurlarına ulaşımın kolay olmaması gerektiğini ifade etti.

DÜZENLEME GELMELİ
Ömer ÇELİK: İnternet üzerinden yapılan silah satışlarına düzenleme gelmeli. Kesinlikle satışlarda dolandırıcılık ve sahtekarlık var. Sadece internet değil, hiçbir yerde silah satışı yaygınlaşmamalıdır. Silah satışını genel olarak güvenilir ve sağlıklı bulmuyorum.

KOLAY ULAŞILMAMALI
Figen NİLGÜN: Herkesin belinde artık silah var. Kuru sıkı silah satışları kısıtlanmalı. Bu tür suç aletlerine kolay bir şekilde ulaşılmamalı.

KISITLAMA GELSİN
Yunus YAVAŞ: Herkes istediği gibi birbirine zarar verebildiği için internet üzerinden silah satışlarına kısıtlama getirilmelidir. Mutlaka silah alınırken resmi kurumların onayı olmalıdır.

PROBLEM BÜYÜK
Lukha DEMİRCİ: Kesinlikle internet üzerinden silah satışlarına düzenleme gelmeli. Reklam olarak bile artık karşıma silah ve bıçak satış sayfaları çıkıyor. İnternet üzerinden silah satışı olmasına karşıyım. Herkes düğünlerde, sokaklarda rahatça silah sıkabiliyor. Belinde silah olmadan gezen çok az insan kaldı. Herkesin bu kadar rahat silah kullanmasını büyük bir problem olarak görüyorum.

KOLAY OLMAMALI
Batuhan DURAN: İnternet üzerinden herkes özgürce silah alabiliyor. Silah satın almak bu kadar kolay olmamalıdır. İnternet satışlarına kısıtlama gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

DENİTİMİ YOK
Alp TABAK: Silah kullanımı çok arttı ve daha da artmaya devam ediyor. İnsanlar güvenliği için alıyorlar fakat daha çok güvensizlik yaratıyor. Bu sebepten dolayı silah satışlarına kısıtlama gelmeli. İnternetten silah alındığı zaman denetimi olmuyor.

SATIŞ YASAKLANMALI
Mehmet ALTUNTAŞ: İnternet üzerinden silah satışı yasaklanmalıdır. Herkesin elinde silah olduğu zaman nerde ne yapacağı veya ne olacağı belli olmaz. Silahın düzgün kullanılacağını hiç sanmıyorum.

DOĞRU BULMUYORUM
Mehmet NİSÖÇ: Herkes silaha istediği gibi ulaşamamalı. Küçük çocuklarımız bile ulaşabilir halde oldu. İnternet üzerinden silah satışını doğru bulmuyorum. Silah satışlarına yaş kısıtlaması gelmeli ve ruhsatsız alınmamalıdır.

GÜVENİLİR DEĞİL
İlknur ÇAKIR: Silahların satış yeri internet değildir. Herhangi birşey almıyoruz silahlara bu kadar kolay erişim olmamalıdır. Kurallarına uygun alınmalıdır. Herkes kolayca ulaşmamalı, bir kısıtlama gelmesi gerekiyor.

Mustafa İNAN, Tuğba SÖYLEMEZ