https://www.youtube.com/watch?v=C3V51mHE5YY&t=4s

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak ve Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, aşının koronavirüsü kontrol altına alınmasını sağlayacak önemli bir adım olduğunu belirtti

Koronavirüs aşısının Türkiye'de denenmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak ve Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, koronavirüsün kontrol altına alınması için aşının önemli bir adım olduğunu söyledi.

OLUMLU BİR SÜREÇ
Aşının koronavirüs tedavisinde önemli bir adım olduğunu ve aşının bir çok aşamadan geçtiğini ifade eden Çakmak, "Mart ayında yapılmaya başlanan aşı çalışmaları laboratuvar ve hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin ardından, insanlarda denenmeye başlandı. Türkiye'de de şu an deniyor. Ülkemizdeki Sağlık kurulu üyeleri ve bilim insanları, laboratuvar ve hayvan deneyleri sonrası sonuçları sonrasında, test edilerek uygun olduğu görülmüştür. Olumlu bir sürece gireceğimizi düşünüyorum. İnsanlığın sağlığına kavuşması konusunda önemli bir adım" dedi.

SALGINI YENERİZ
Aşı hakkında net bir bilgi olmadığını hala çalışmaların devam ettiğini söyleyen Biçer, "Bütün ümidimiz koronavirüs kapsamında geliştirilen aşı ile bir an önce hastalığın koruma altına alınmasıdır. Hacettepe Üniversite'sinde gönüllü çalışan sağlık çalışanları arkadaşlarımızın ilk doz aşıları yapıldı. İkinci doz aşıları da yapılacak. Net bir bilgi yok fakat çalışmalar sürüyor. Aşı ile salgını yeneriz düşüncesindeyim" diye konuştu.

Esra VURAL