https://youtu.be/oAvqbsvVGoA

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosundaki vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

KAFALAR KARIŞTI
Başkan Furtun verilerin şeffaf bir şekilde yansıtılmadığını geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın vaka ve hasta sayıları konusundaki yaptığı açıklamalarının, kafa karışıklığına neden olduğunu söyledi.

DOĞRU YÖNETİLMELİ
Salgın sürecindeki amacın bir başarı tablosu oluşturmak olmadığını ifade eden Başkan Furtun, "Salgını yönetmemiz için şeffaf olmamız gerekir ki, vatandaş gerçekleri algılayabilsin ve bütün kurallara uyabilsin. Burada amaç, bir başarı tablosu oluşturmak olmamalı. Sürecin gayesi salgını bitirmek olmalı. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda daha şeffaf olmasını istiyoruz" dedi.

TEST POZİTİFSE VAKADIR
Kişini koronavirüs testi pozitif ise, onun Kovid-19 hastası olduğunu belirten Furtun, "Bakanımız vakaların hasta sayısını gösterdiğini söyledi. Fakat bu hasta tanımında da bir sıkıntı var. Hastaların, hangi grupta olduklarını bilmiyoruz. Testi pozitif olup daha sonra semptomları gelişen olgular var. Bu olgular o rakamların içinde mi bilmiyoruz. Tomografi sonucu dikkate alınarak hastalık bulguları olan vatandaşlara yapılan testin yüzde 60'ında pozitif gösteriyor. Bir hastanın testi pozitifse o kişi bir vakadır. Hastalık gelişebilir. Kafa karışıklığına sebep vermeden pozitif olguları takip etmek daha doğru olur" dedi.

Tuğba SÖYLEMEZ