https://youtu.be/zo3bAFx4UIg

Samsun'da Gülsan Sanayi esnafı koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin durgun olduğunu belirterek eski günlerine dönmek istediklerini ve devletten destek beklediklerini söyledi

Samsun'un Canik İlçesi'nde bulunan Gülsan Sanayi sitesindeki esnafı koronavirüs nedeniyle zor günler yaşadığını belirtti. Normalleşme süreciyle birlikte işlerinde kıpırdanmalar olsa da ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Gülsan Sanayi esnafı işlerinin eskisi gibi hareketlenebilmesi için devletin, esnafa destek vermesi gerektiğini söyledi.

DURGUNLUK YAŞANIYOR
Zeynel DEMİR: İşlerimiz, normalleşme dönemi ve yaz aylarında olduğumuzdan dolayı güzel gidiyor. Koronavirüsten dolayı geçen senelere göre oranla bir durgunluk var ama bu günümüze de şükürler olsun.

PİYASA OLDUKÇA SIKINTILI
Nizamettin ÇAMUR: Sanayi esnafı olarak işlerimiz durgun. Vatandaşlar ekonomik olarak zor durumda olduğu için araçlarını yaptırmıyor. Bu durum da biz esnafı etkiliyor. Piyasanın durumu oldukça sıkıntılı.

HAREKETLENME BAŞLADI
Erkan TORUN: Koronavirüsten dolayı esnafın ekonomisi olumsuz yönde etkilendi. Normalleşme sürecinde devletin vermiş olduğu destekle beraber piyasa yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. İnşallah ekonomimiz daha da iyiye gidecek.

YARI YARIYA DÜŞTÜ
Halit KIZILDEMİR: İşlerimiz çok durgun. Biz ağır tonajlı araçların bakımını yapıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi halk otobüslerini ihaleye çıkınca işlerimiz daha da düştü. Bu da bizi etkiledi. Koronavirüsten dolayı işlerimiz yarı yarıya düştü. İşlerimiz normale dönsün diye bekliyoruz.

VATANDAŞ TEDİRGİN
Fevzi ŞAHİN: Koronavirüs işlerimizi etkiledi. Vatandaşlar çok tedirgin. İşlerimiz iyi değil ama bu günümüze de şükürler olsun. Allah bu günlerimizi aratmasın.

GELİR YOK GİDER ÇOK
Fatih KURNAZ: İşlerimiz durgun. Normalleşme süreci ile birlikte işlerimiz biraz düzeldi ama tamamen düzeldi diyemem. Kiralar, işçi maaşları derken gelirimiz yok giderimiz çok diyebilirim.

İŞLERİMİZ DURGUN
Emin YURTSEVER: Sanayi esnafı olarak işlerimiz durgun. Koronavirüsten sonra işlerimiz iyice durgunlaştı. Bu böyle ne kadar devam eder ne olur bilmiyoruz. Dükkanlarımızı açtık bekliyoruz.

PERİŞAN DURUMDAYIZ
İbrahim USTA: İşlerimiz pek iç açıcı değil. Eskisi gibi bir randımanımız yok. Koronavirüsten dolayı işyerlerimiz uzun süre kapalı kaldı. Borçlarımız var ve perişan durumdayız. Bu süreç ne kadar böyle gider bilmiyorum. Ama iyi olsun diye bekliyoruz.

İNŞALLAH DAHA İYİ OLUR
Gökhan ÇAYKARA: İşlerimiz bazen iyi bazen kötü. Orta halli bir şekilde devam ediyoruz. Normalleşme sürecinden sonra işlerimiz biraz daha canlandı. İnşallah zamanla daha da iyi olur.

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR
Mesut KARAAĞAÇ: Normalleşme sürecinden sonra biraz hareketlilik oldu ama şu anda sanayi esnafı olarak muzdaribiz. Devletin sanayi esnafına biraz daha yardımcı olmasını bekliyoruz.

ESNAFIN DURUMU İYİ DEĞİL
Necmi KARACA: İşlerimiz bayramdan dolayı biraz hareketlendi. Genele bakıldığında ekonomi piyasasından dolayı işlerimiz durgunlaştı. Şu anda insanlar temel ihtiyaçlarını karşılamak için sanayi esnafının durumu da iyi değil. Allah sonumuzu hayırlı eylesin.

ESNAFA DESTEK VERİLMELİ
Fazıl KÜREKÇİ: Koronavirüsten kaynaklı olarak ekonomimiz çok kötü durumda. Şu anda esnaf olarak yavaş yavaş iyiye gidiyoruz. Ama eski hareketliliğimize dönebilmemiz için devletin de esnafa destek vermesi gerekiyor. Destek olursa normal işleyişimize döneriz diye düşünüyorum.

Esra VURAL- Yasin YILDIZ