https://www.youtube.com/watch?v=B5IJaQDcf3Y

Sorularımızı yanıtlayan Samsun Gülsan Sanayi Sitesi esnafı, koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşadıklarını ve kış sezonunda kendilerini daha zor günlerin beklediğini söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Gülsan Sanayi Sitesi esnafı koronavirüs salgınından sonra çok sıkıntı yaşamaya başladıklarını ve kış sezonunun başlamasıyla daha da zorlanacaklarını belirtti.

DURUM ÇOK KÖTÜ
Bekir KURT: Pandemiden sonra sanayide ekonomik olarak durum çok kötü. Sanayi bitmiş durumda. Doğalgazcı olmama rağmen iş yapamıyoruz.

KARA KARA DÜŞÜNÜYORUZ
Resul ORHAN: Sanayi esnafı pandemi dolayısıyla sıkıntılı ve zor günler geçiriyor. Koronavirüs salgınından sonra herşey daha da pahalandı. Büyük sıkıntılarımız var. Yaz bitmek üzere ve kışa doğru giderken kara kara düşünmeye başladık. Kış dönemini zaten sakin geçiriyoruz. Yaz döneminde yeteri kadar iş yapamadık. Allah tüm esnafların yardımcısı olsun.

İŞLERİMİZ AZALACAK
Ayhan DEMİRCİ: Pandemiden sonra işlerimiz bazen iyi bazen kötüydü. Fındık sezonu olduğu ve vatandaşın eline para geçeceği için bir hareketlenme olabilir. Fakat kış sezonu başlarken yine işlerimiz azalacak. Yanı kısaca bu sene pek randuman alamadan seneyi kapatırız.

ATEŞ PAHASI
Adnan ALTINMALA: Ülkede her şey ateş pahası. Esnafın durumu ortada. Kimi zaman iş yaparken, kimi zaman yapamıyoruz. Ama asıl sıkıntı kış geldiğinde yaşanacak. O zaman istemsek de işten çıkartmalar, kepenk kapatmalar olabilir.

ESNAF BİTER
Yaşar DÜRGER: Sanayi esnafının şu anda durumu çok kritik. Esnaf, kira, faturalar, vergiler derken çıkmaza girdi. Bu şekilde giderse esnafın durumu çok vahim. Asıl önümüzdeki ay çok önemli. Kış geldiğinde vaka sayılarında artış yaşanırsa esnaf tamamen biter.

BÖYLE GİDECEK
Murat SARIKAYA: Son iki haftaya kadar işlerimiz iyiydi. Fakat vakaların artmasıyla beraber işlerimiz azalmaya başladı. Turizm sezonu bitmesiyle ve kış aylarının başlamasıyla yasakların geleceği söyleniyor. Şu anda esnafın işleri durgun ve böyle gidecek gibi görünüyor.

NA YAPACAĞIZ?
Ahmet GÜL: Pandemiden dolayı çok büyük mücadele veriyoruz. Esnaf çok kötü durumda. İnsanlar korktuğu için sanayiye gelmiyor. Yaz sezonu bitmek üzere ve bir çok arkadaşımız iş yapamıyor. Normal şartlarda kış aylarında zaten işlerimiz düşüyor. Bundan sonra ne olacak bilmiyoruz.

ESNAF İŞ YAPAMIYOR
Musa KAHRAMAN: Koronavirüsten dolayı ekonomi kötü, piyasada durgunluk var. Bu yüzden esnaf iş yapamıyor. Her şey pahalı olduğu için parça alamıyoruz. Fiyatlar vatandaşa pahalı geliyor.

UMUDUM YOK
İsa ŞAHİN: Şu anda işlerimiz çok durgun. Kira ödemelerine bile zor bela yetişiyoruz. Gırtlağa kadar borcumuz var. Borç içinde yüzüp duruyoruz. Bütün esnaflar zor durumda. İşlerimizin düzeleceğine dair bir umudum da yok.

KAN AĞLIYORUZ
İbrahim USTA: Esnaf kan ağlıyor. Evine ekmek götüremiyor, faturalarını yatıramıyor. Bazen siftah yapmadan kapatıp evine gidiyor. Kışın daha da zor günler bizi bekliyor.

Esra VURAL