https://youtu.be/mkt7PbExeaU

Samsun’da vatandaşlar, HES kodu tanımlanması yaptırmak için sabahın erken saatlerinden itibaren SAMKART gişesi önünde, uzun kuyruklar oluşturuyor

Samsun’da, SAMKART’larına HES kodu tanımlatmadan yolculuk yapamayan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren gişe gişesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşların birçoğu, koronavirüs vakalarının hızla arttığı son günlerde, SAMKART Başvuru ve Danışma Merkezleri'nin arttırılmasını gerektiğini belirtti.

SOSYAL MESAFE YOK
Mücahit TURAN: Samsun halkı için bir adet başvuru ve destek merkezi oluşturmak hiç mantıklı bir hareket değil. Bu kadar insanı buraya toplamak böyle bir zamanda en son yapılacak şey. Günlerdir burada metrelerce kuyruk var ve kuyrukta bulunanların çoğunluğu 65 yaş üstü insanlar. Burada sosyal mesafe kuralları hiçe sayılıyor. Acilen başvuru noktalarının sayısı arttırılmalı ve bu durumun önüne geçilmeli.

KUYRUĞUN HALİ ORTADA
Hasan BİLGİN: Kuyruğun hali ortada. Başvuru merkezinden her yere yapabilecek imkanları var ancak durum görmezden geliniyor. Bize bu rezilliği çektirmelerine gerek yok. Koronavirüs döneminde bu kadar insanın burada dip dibe olması hiç doğru bir hareket değil.

SAĞLIK HİÇE SAYILIYOR
Fatma ERGEN: Sağlıkçı olarak sabahtan beri buradayım ve şu an hiçbir yerde bu manzaranın olmaması gerekiyor. Vatandaşa hiç acımıyorlar. Birkaç yere daha bu şekilde başvuru ve destek ofisi kurabilirler. Bu sıranın büyük çoğunluğu yaşlı insanlardan oluşuyor ve ellerinde bastonla saatlerdir sıra bekliyorlar. Bekleyecek durumda değiller diye 3 tane yaşlıya sıramı verdim. Bu tarz durumlara gerek yok.

UZUN SÜRE BEKLEDİM
Ali SABANCILAR: Bu kuyruk uzun süredir böyle kalabalık durumda. İnsanlar mesafe kurallarına uymadığı gibi bir yandan da eziyet çekiyor. Yetkililer bu durumu bir saatte çözebilirken bu bölge günlerdir bu şekilde. Bu birimden birkaç tane daha ilçenin farklı yerlerine konumlandırmak bu kadar zor değil. Doğru olanı yapsınlar.

BEKLEMEKTEN YORULDUM
Hayriye OKUYUCU: Bir saatten fazla süredir bu sırada bekliyorum. Çok yoruldum ve artık bekleyecek gücüm kalmadı. Zaten yaşlıyız ve bu hastalık döneminde bu şekilde insanların böyle kalabalık oluşturmaları gerçekten çok sakıncalı bir durum. İnsanlar sosyal mesafe kurallarına uymuyor ve hiçbir denetim yok.

BURUN BURUNA YOLCULUK
Ömer KATKICI: İki saat sonra sıranın başına gelebildim. Şu vatandaşın çilesini görmüyor olduklarını sanmıyorum. Aynı zamanda burada sosyal mesafe kuralları da hiçe sayıldı. Zaten tramvaydan çıkan insanların hali ortada, hepsi burun buruna yolculuk yapıyor. Herkesin ağzından maske takalım, temizlik yapalım, mesafeli olalım sözleri düşmüyor. Söylemekle olmuyor durum ortada.

RESMEN EZİYET EDİYORLAR
Sefa KOŞAL: Bir buçuk saattir bu sırada bekliyorum ve hala önümde onlarca insan var. Bu resmen insanlara eziyettir. Yoğunluk hiç azalmıyor. Millet işini gücünü bırakmış burada bekliyor. Sosyal mesafe kuralından eser kalmadı. Araya başka insanlar girmesin diye insanlar dip dibe bekliyor. Diyecek söz yok. Hastalık zamanında bu en son yapılacak hareketti ve sağolsun vatandaşa bunu da yaşattılar.

OLACAK İŞ DEĞİL
Gülizar ALBAYRAK: Burası şehrin en merkezi yeri ve hiçbir yetkili bu manzarayı görmüyor olamaz. Vatandaş.20 Kasım son tarih olduğu için insanlar bir an önce işlerini halletmeye çalışıyor. Saatlerdir burada bekliyoruz. İçerideki görevliler zaten dışarıda ne olmuş ne bitmiş asla umursamıyor. Olacak iş değil.

Emre ÖNCEL