Toplu taşımlarda alınan son karara rağmen Samulaş’ın tramvaylarda herhangi bir önlem almaması vatandaşlardan tepki topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı karara rağmen Samulaş tramvaylarda herhangi bir önlem almayarak Samsunlu vatandaşların sağlığının hiçe saymaya devam ediyor.

Samsunlu vatandaşların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda tramvay içerisinde sosyal mesafe kuralı ve yüzde 50 kuralına uyulmadığı görülüyor.

SAMSUNLULAR SAMULAŞ'A TEPKİLİ

Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşlar, başta tramvaylar olmak üzere tüm toplu taşıma araçlarında denetimler yapılması ve alınan kararların toplum sağlığı açısından uygunlanması gerektiğini söyledi.

KARARA UYULMUYOR
Fatoş YILDIRIM: Vatandaşların hallerine baktığımız zaman tam bir rezalet.İnsan sağlığı düşünülmüyor.

ARAÇ SAYISI ARTMALI
Emine ÇANKIRILI: Ulaşımda araç sayıları arttırılmalı. İnsanlar toplu taşımayı çok fazla kullanıyor. Tramvaylarda koltuk düzeni yapılsa da ayakta yolcu alımına devam ediliyor. Yapılması gereken kontroller yapılmıyor.

ÖNEMSENMİYOR
Fatih FATİH: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında tramvaylarda oluşan görüntülerde kararların önemsenmediği anlaşılıyor. Malesef kurallara uyum sağlamıyoruz. Tedbiri de elden bırakmış durumdayız. Devletin yapmış olduğu denetimlerde yetersiz ve arttırılmalı. Hayatımız durmuş bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz.

YETERSİZ KALIYOR
Erdoğan TOKER: Samsun'da gerekli tedbirler alınmıyor. Alınan kararlara ise uyum sağlanmıyor. Bu gidişle ikinci dalga kaçınılmaz olacak. Vakalar artmış durumda. Belediyelerin de bu konuya katkı sağlaması gerekiyor. Tramvaylar denetlenmiyor.

DUYARLI OLALIM
Selma ÇETİNKAYA: Toplu taşıma araçlarında yer yok ise ayakta gitmeyi tercih etmiyorum. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olmalı. Kurallara uyulmuyor ve bu nedenle de vakalar artmaya devam ediyor. Kurallara uyalım, koronavirüsü yenelim.

HAFİFE ALMAYALIM
Güven ŞENGÜL: Yetkililer böyle bir dönemde daha da dikkatli olmalı ve sıkı denetim yapılmalı. Vatandaşlar ise sağlığını hiçe sayarak dolaşmamalı.  Hafife almayalım koronavirüs kaçınılmazdır.

SÖZ KONUSU SAĞLIK
Necati KOZ: Devletin aldığı kararların uygulanmalı. Söz konusu bizim sağlığımız fakat  hafife almaya devam ediyoruz. Bu kararların sağlığımız için alınan kararlar olduğunu düşünüyorum. Toplu taşımalarda da yolculuk yapmaya dikkat edelim.

YETKİLİLER DUYARSIZ
Yaşar BEKTAŞ: Kısıtlamaların kaldırılmaması lazımdı. Maske, hijyen ve mesafeye dikkat etmeye devam etmeliyiz. Toplu taşımada ise hem yetkililer hem de vatandaşlar duyarsız davranmaya devam ediyor. Denetimler sıklaştırılmalı.

UYUM SAĞLANMIYOR
Hadi KUYUMCU: Sosyal mesafeye uyum sağlamıyoruz. Cumhurbaşkanımız toplu taşımada ayakta yolcu alınmayacağını söyledi ama görüntüler yine aynı. Herkes maske hijyen ve mesafeye uyum sağlamalı.

VAKALAR ARTIYOR
Recep ATILGAN: Vatandaş, hijyen maske ve  mesafe konusunda duyarsız davranmaya devam ediyor. Vatandaşlar, sağlık için tedbirlere dikkat etmeli. Vakalar

DOĞRU DEĞİL
Emine ÖZDEMİR: Verilen kararın uygulanmaması hiç doğru değil. Bu durumda vatandaşlar kendi sağlıklarını da  hiçe sayıyıyor . Toplu taşıma da ayakta yolculuk yapmak sağlıklı değil. Kalabalık ortamlarda bulunmamak gerekli. Mesafe, hijyen ve maske  konusunda  hassas olmalıyız.