https://www.youtube.com/watch?v=p-nPiJQIty8

Yılport Samsunspor Futbol Akademisi Tesisleri’nde çalışmalar yoğun tempoda devam ediyor. 50 milyon TL’yi bulacak muhteşem tesislerin 2021 yılına kadar tamamlanması planlanıyor

Yılport Samsunspor Futbol Akademisi Tesisleri’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 50 milyon TL’yi bulması planlanan muhteşem tesislerin 2021 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Kullanılmaya başlanan doğal çim sahaların dışında Futbol Akademisi Tesisleri’ne 4 tane daha sentetik çim saha yapılacak. Sahalardan 2 tanesi UEFA ve FİFA standartlarına uygun olarak inşa edilecek. 13 yaş altı yıldız adaylarının kullanacağı diğer sentetik çim sahaların boyutu ise 40-60 metre edatında olacak. Sentetik sahanın ise birine ‘futbolmatic’ sistemi kurulacak. Tesislere ayrıca koordinasyon merkezi, rampalar ve kortlar yapılacak.

DRENAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Yılport Samsunspor'un göz bebeği Futbol Akademisi Tesisleri'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tüm Türkiye'nin gündeminde olan ‘Futbol Akademisi Tesisleri'ndeki sentetik çim sahaların ve idari binanın inşaatına sürüyor. Sentetik sahalarda drenaj ve betonlama çalışmaları yapılıyor. 30 milyon TL'nin üzerinde bir rakama maal edilecek projenin 2021 yılına kadar tamamlanması için işçiler dört bir koldan çalışıyor.

BİNANIN İSKELETİ KURULUYOR

Samsunspor Futbol Akademisi'nde inşaatı tamamlanan doğal çim sahaların tribün montajları ve saha zemini eksiksiz olarak tamamlandı. Yatakhane, eğitim salonları ve idari kısmın yer alacağı binanın bir kısmının temeli atıldı. İdari binanın bir kısmının temel atma çalışmaları devam ederken diğer kısmında binanın iskeleti çelik direklerle inşa ediliyor. Doğal çim sahalarda da bir yandan çim bakımları ve sulama işlemleri de düzenli olarak yapılıyor.