https://youtu.be/4voop4sYZRs

Koronavirüs salgınının Türkiye’de kontrol altına alınmasıyla birlikte yaz tatili planları yeniden gündeme geldi. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları hayati önem taşımaya devam ederken, turizm sektöründe de yeni düzenlemelere gidildi. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunlu vatandaşlar, normalleşme sürecine girilmesine rağmen, ekonomik nedenlerle tatil planı yapmadıklarını ifade etti.

ZOR GEÇİNİYORUZ
İbrahim ALTUN: Tatil planı şu anlık düşünmüyorum. Zaten zar sor geçiniyoruz. Bir de tatile ayıracak bütçem yok. En fazla köyümüze gidip, orada vakit geçiririz.

NASIL TATİL YAPALIM?
Coşkun BAŞ: Emekli, memur, çalışan nasıl tatil yapsın? Aldığımız maaş belli, zar zor geçinirken bir de tatile para harcarsak borç harç içinde kalırız. Bizim tatilimiz en fazla sahile gelip, piknik yapmak.

DÜŞÜNMÜYORUM
Gülhan KİRAZ: Şuan için bir tatil planımız yok. Çünkü koronavirüs sürecinde hala bazı şeylerin düzeldiğini düşünmüyorum. Sağlık Bakanımız ne zaman 'koronavirüs bitti' derse o zaman bir tatil planı yapmayı düşünürüm.

BU ŞARTLARDA ZOR
Erkan ŞENER: Maddi durumumuz el vermediği için tatil planı yapamıyoruz. Asgari ücrete çalışıyorum. Zar zor ay sonunu görebiliyoruz. O yüzden tatil bizim için çok zor. Haftada bir gün iznimiz var, o günlerde de çocuklarla sahile gidiyoruz ya da piknik yapıyoruz.

TATİLE GEREK YOK
Tenzile BUÇAN: Tatile gitmeyi düşündüm fakat şu süreçte ilk önceliğimiz sağlığımız. Virüs tamamen bitmeden tatil planı yapmaya gerek yok. Tatilimi genelde evimden çok çıkmayarak ya da sahile gelip yürüyüş yaparak değerlendiriyorum.

MAAŞ ANCAK YETİYOR
Yusuf KİLİS: Tatil planı yapmak için insanın belli bir bütçesi olması gerekiyor. Pandemi süreci olsa da olmasa da biz emekli insanız. Bizim maaşımızdan başka bir gelirimiz yok. O da günlük harcamalarımıza ancak yetiyor.

ALDIĞIMIZ PARA BELLİ
Mahmut EMİR: Emeklinin tatili yapması mümkün değil. Çünkü aldığımız maaş ile zar zor geçiniyoruz. O yüzden yaz aylarında çocuklarımız ve torunlarımız geliyor, onlarla vakit geçiriyoruz.

GÜVENİMİZ YOK
Davut ÇOBAN: Bu sene koronavirüsten dolayı tatil planlarını erteledik. Çünkü hijyen ve temizlik açısından konaklayacağımız yerlere güvenimiz yok. Bu sene tatilimizi sahilde yürüyüş yaparak ya da yüzerek geçiriyoruz.

EKONOMİ ETKİLEDİ
Özkan ÖZDER: Koronavirüs sürecinde zaten bol bol tatil yaptık. Bu yüzden tatil planlarımızdan vazgeçtik. Çünkü hem riskli hem de ekonomik anlamda sıkıntı oluyor. Önceden tatillerimizi kıt kanaat da olsa yapıyorduk. Fakat virüs ile beraber işyerimizi açamadık. Bu da bizi ekonomik olarak etkiledi. İzinde 10, 15 günlüğüne köylerimize gidip, tatilimizi gerçekleştireceğiz.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ