https://www.youtube.com/embed/2C07gN1k_Fw

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, SASKİ Genel Kurulu'nda su fiyatlarında indirim talebi reddedilmesinin düşüncesizce olduğunu lale dikimine harcanan 1 milyon TL’nin israf olduğunu belirtti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, SASKİ Genel Kurulu'nda CHP Grubu'nun sunduğu, su fiyatlarında TEFE - TÜFE uygulamasının kaldırılması ve indirim yapılması önergesinin reddedilip hemen ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyon liraya, 200 bin adet lale almasının doğru olmadığını ifade etti.

İNDİRİMİ BEKLİYORDUK
Ali CANDAN: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmeti, vatandaşın çıkarına olmadığını düşünüyorum. Su, halkın temel ihtiyacıdır. Su şu dönemde olmazsa olmazımızdır. Suya daha önce yaptığı zammı geri almayıp, aynı fiyatta diretmesi vatandaşın yararına ve çıkarına değildir. Bugün dar gelirli ailelerin temel ihtiyacı sudur. Su faturaları zaten çok yüksek geliyor. Ödemekte zorluk çekiyoruz. Gecikme faizi ve çevre temizlik vergisi derken içmediğimiz suyun dahi parasını ödüyoruz. Türkiye'nin en pahalı suyunu tüketen 2-3 ilden bir tanesiyiz. Zaten bunun dışında yapmış olduğu son çalışmaları tasvip etmiyorum. Pandemi sürecinde parka, bahçeye veya fidana harcanan paralar israftır. Belediyenin vatandaşın çıkarına olmayan yatırımları var. Suda indirimi dört gözle bekliyorduk.

LALE DİKİMİ ÇOK SAÇMA
Faruk KÖKSAL: Borçtan dolayı suya indirime verilen ret talebi verilirken lale dikimine harcanan para çok saçma. Yeşil de lazım fakat görüntü olarak değil. Bu da onlardan biri. Bunun dışında yapılmış yanlış karar ve hareket var. Sadece laleyle bitmiyor. İnsanların geçinmeye çalıştığı bu zor dönemde yapılanları doğru bulmuyorum. Suya indirim getirilmeliydi.

YAZIK DEĞİL Mİ?
Recep KARAKOYUN: Bunca fakir insan suya fazlasıyla para ödüyor. İnsanlara yazık değil mi? Suya indirime verilen ret kararını doğru bulmuyorum. Lale dikilmeli, fakat şu anda değil. Şehrimiz güzelleşin ve bir doğa ortamı tabi ki olsun. Ancak koronavirüste yapılan her yardım altın değerinde. TASVİP ETMİYORUM
Murat COŞKUN: AK Parti ve MHP'nin burada büyük bir hatası var. Yaptıkları hata çok büyük. Lale dikimi için harcanan 1 milyon lirayı da tasvip etmiyorum. HÜlkemiz zor bir dönemden geçerken laleye bu kadar harcanan para israftır. Ülkemizin doğayla içiçe olmasını biz de isteriz ama şimdi değil. Bu durum üzücü.

KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL
Emre YEŞİLTAŞ: Böyle bir şeye gerek var mıydı? Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin boşuna yapmış olduğu bir harcama. Tek partinin vermiş olduğu kararlar ile bu işin yürümediğini görmüş olduk. Suya indirime ret vermeleri yanlış, bir de üstüne 1 milyon lira fidan dikimine harcıyorlar. Tamamen gereksiz yapılmış bir israf. Devletin kasası kimin elinde, kimin cebinde belli değil.

LALEYE NE GEREK VAR?
Hakan BAŞARAN: Laleye ne gerek var? Daha acil bir şekilde alması gereken önlemler var. Su, bu önlemlerin başında geliyor. Konunun partiyle bir önemi yok aslında. Bu önergeye bütün partilerin evet oyu vermesi gerekiyordu. Tüm dünyada indirime gidilirken, Samsun'da ret talebi çıkıyor. Böyle bir kararın çıkması çok üzücü. Yöneticilerin halkın daha fazla yanında olması lazım.

Emre ÖNCEL, Mustafa İNAN