https://youtu.be/YilLSyrBNmc

Samsunlu vatandaşlar, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınadıklarını belirterek, kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirtti

Azerbaycan-Ermenistan arasında yükselen tansiyon sonrası siyasiler başta olmak üzere birçok kesimden kardeş ülke Azerbaycan'a destek geldi. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, Ermenistan'ın hedefi Türkiye olduğunu fakat, Türkiye'yi direkt karşısına alamadıkları için Azerbaycan'a zarar vermeye çalıştığını söyleyerek, Azerbaycan'ın her zaman yanında olduklarını söyledi.

KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
Abdi YILBAKIRCI: Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşın amacı, sadece Azerbaycan'a değil aynı zamanda Türkiye'ye de zarar vermek. Fakat başarılı olamayacaklar. Milliyetçi askerlerlerimiz olduğu sürece sıkıntı yaşamayız. Azerbaycan'ı her konuda destekliyoruz.

AZERBAYCAN'I DESTEKLİYORUM
Ali TAMİZOĞLU: Neden insanlar bir çatışma, savaş çıkarmaya çalışıyorlar bilmiyorum. Ortada anlaşamamazlık var. Ermenistan'ın ne yapmak istediğini anlamış değilim. Azerbaycan'ı sonuna kadar destekliyorum.

ORTADOĞU'NUN KADERİ
Ali ÖZTÜRK: Uzun süredir Ermenistan, Azerbaycan'a karşı bir tutum içindeydi. Ermenistan, Azerbaycan'a hucüm ediyor fakat Türkiye her zaman Azerbaycan'ın arkasında. Biz de Azeri kardeşlerimizin yanındayız. Bu savaşın biteceğini düşünmüyorum. Ortadoğu'nun kaderi budur.

KARDEŞ ÜLKEYİZ
Vedat TÜRKER: Azerbaycan ve Ermenistan arasında çıkan çatışmada Türkiye elinden geleni yapacaktır. Onlar bizim kardeş ülkemiz. Biz her zaman onların yanında oluruz. Savaşın nedeni ise dış güçlerin Türkiye'nin iyi olmasını istememeleri ve bu konuda bir çatışma başlatmaları.

TARİHLERİ BÖYLE
Ahmet DÜŞÜNSEL:Ermenilerin tarih boyunca yaptığı tek şey iç savaş çıkarmak oldu. Dış güçlerin vermiş olduğu güçle saldırı gerçekleştiriyorlar. Dolaylı yoldan Türkiye'yi de bu işlerin içine sokarak savaş çıkarmaya çalışıyorlar. Azerbaycan'ın her zaman yanındayız.

TÜRK DÜŞMANLARI
Faruk VİZLEK: Yıllardır bitmeyen bir Türk düşmanlığı var. Ermeniler, Türkiye'yi yok etmek için ellerinden geleni yapıyor. Fakat Azerbaycan, yavaş yavaş da olsa yerlerini geri almaya başladı. Türk halkı olarak Azerbaycan'ı her zaman destekliyoruz.

DESTEK VERMELİYİZ
Mustafa BEKTAŞ: Azerbaycan'a yapılan saldırı Türkiye'ye yapılmıştır. O bölgedeki Türk hakimiyetini kırmak ve Türkiye'yi de işin içine sokmak istiyorlar. Azerbaycanı sonuna kadar destekliyoruz. Ermenistan hiçbir toprağı eline geçiremeyecek. Türkiye'nin bir an önce ekonomik olarak tam bağımsızlığını eline alması gerekli. İşte o zaman dünyayla baş edebiliriz.

HEDEF TÜRKİYE
Haydi ŞAHİN: Ermenistan, Türkiye'ye saldıramadığı için Azerbaycan'da çatışma başlattı. Azerbaycan'ın her zaman yanındayız. Fakat bu durum iç açıcı değil. Çatışmaların ne zaman kadar süreceğini bilmiyoruz.

YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Yaşar YARDIM: Ermenistan yıllardan beri katliam yapıyor. Türklüğü kabul edemeyen bir ülke var ortada. Dış güçlerden alınan destekle savaş başlatılıyor. Azerbaycan'ın her zaman yanındayız ve elimizden geleni yapacağız. Türklüğümüzle onur duyuyoruz. Zor zamanlarda her yerde olması gerektiği gibi destekliyoruz. Azerbaycan'a sahip çıkmazsak insanlığımızı unutmuş oluruz. Azerbaycan'ı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız.

PES ETMEYECEĞİZ
Dursun SARAÇ: Karabağ'da ki yaşanan gerilimin sebebinin emperyalist devletlerin kışkırtmaları olduğunu düşünüyorum. Amaçları Türkiye'ye de zarar vermektir. Azerbaycan'da ki vatandaşlara her zaman yardım edeceğiz ve yanında olacağız. Biz Türkler hiçbir zaman pes etmeyeceğiz.

SORUN ÇÖZÜLMEZ
İbrahim AYVAZ:Büyük bir savaş çıkacağını düşünmüyorum. Ufak çaplı çatışmalar her zaman olabilir. Amaçları Türkiye'yi zor duruma sokmak. Bu sorun çözülecek gibi değil. Ermenistan ve Türkiye'de ki sorunun çözülmesi için 40 yıl gibi bir süre gerekli olur.

Yasin YILDIZ