Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, kurallara uyulmadığı takdirde koronavirüsten kurtulamayacağımızı ve normal hayatımıza dönüş sürecinin uzayacağını ifade etti

Samsun Canlı Haber, mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde koronavirüsün hayatımızda olacağını, özlenilen normal hayata ancak yıllar sonra dönebileceğimizi söyledi. 

ÇARE KESİNLİKLE AŞI
Mahmut ÇELİK: Uzmanların açıklamalarına göre mart ayından sonra gerçek normal hayatımıza geri dönebileceğimiz ifade ediliyor. Ben, aşı bulunduktan sonra birçok şeyin değişeceğini düşünüyorum. Aşı ile birlikte koronavirüsten kurtularak, sosyal mesafesiz ve maskesiz yaşayabiliriz. 

YILLAR SÜREBİLİR
Erbil SAYAR: Sağlık Bakanlığı'nın sıkı bir çalışması var fakat normalleşme sürecinin ne zaman olabileceğini bilmiyorum. Biz ne kadar kuralları önemser ve bilinçli davranırsak gerçek normalimize o zaman daha çabuk geri döneriz. Maske ve mesafe kullanımına kimse dikkat etmiyor. Tedbir almadığımız sürece uzun yıllar bu şekilde yaşayabiliriz.

DEVAM EDECEK
Malik GÜLEÇYÜZ: Koronavirüsün uzun bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum.  Eskiden yaşadığımız normal hayatımızı tekrar yaşamamız zaman alacak. Toplum olarak duyarsız davrandığımız sürece kurtulamayız. Sokaklara çıktığımızda maske ve mesafe kuralına dikkat etmiyoruz. Kendimizi düşünmüyorsak karşımızdaki kişiyi düşünmeliyiz. Kimseye sebep olmamak lazım. 

KURALLARA UYULMALI
Ekrem YILMAZ: Toplum olarak normalleşme sürecimiz vatandaşın anlayışına ve uygulamasına bağlı diye düşünüyorum. Toplum olarak duyarsız davranıyoruz. Alınan tüm önlemlere ve tedbirlere uymak zorundayız yoksa normalleşemeyiz.

VALLA HAYAL OLUR
Hasan PEHLİVAN: Alınan tedbirleri sıkıca uygularsak 2 ay içerisinde normalleşeceğimizi düşünüyorum. Yoksa normal hayatımıza dönmek hayal olur. Yaşlılar dışarı çıkmadığı taktirde, dışarıda da mesafeye dikkat edildiği süreçte eski hayatımıza dönebiliriz. Herkes kendini korumak zorunda. İnsan sağlığını düşünen kişi kendini korur.

NORMALE DÖNEMEYİZ
Kerim SARILAN: Maske ve mesafeye dikkat ettiğimiz taktirde inanıyorum ki normale dönmemizin süresi kısalacak. Fakat biz duyarsız davranmaya devam ediyoruz. Eğer kurallara uymadan yaşamaya devam edersek koronavirüsten kurtulup, normale dönemeyiz.

2 YILI BULACAK
Yusuf AKÇAY: Hayatımızın normale dönmesi 2 yılı bulur diye düşünüyorum. Toplum olarak maske kullanmıyor, kalabalık ortamlarda mesafeye dikkat etmiyoruz. İnsanlar herşey normalmiş gibi davranıyor. Eğer böyle devam ederse gerçek normale dönmemiz daha da zorlaşacak.

TOPLUM DUYARSIZ
Sabri BAKACAK: Etrafıma baktığımda toplumun, tedbiri elden bıraktığını görüyorum. Koronavirüsün bulaşma sebebi ise toplumdaki maske kullanımı ve mesafe ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle gerçek normal hayatımıza dönmemiz uzun sürecek. 

KÖTÜYE GİDERİZ
Recep ŞAHİNKAYA: Tedbirleri elimizden bırakmadığımız sürece normalleşeceğimizi düşünüyorum. Hatta daha da kötüye gitmeye devam ederiz. Toplum olarak kurallara uyum sağlamıyoruz. 65 yaş üstünden çok gençlerin dikkat etmesi gerekiyor. Gençler dikkat etmediği sürece koronavirüs bitmez.

TEDBİRİ BIRAKTIK
ALİ KARABIÇAK: Tedbirleri alırsak ve maske mesafe kurallarına daha dikkat edersek normalleşeceğimizi düşünüyorum. Normal hayatımıza dönemememizin sebebi tedbirsizlik ve duyarsızlık. Eğer maske ve sosyal mesafe kurallarına tam anlamıyla uysaydık normal hayatımıza kısa bir sürede geri dönerdik. 

Esra VURAL