Sorularımızı yanıtlayan Samsunlular, Kovid-19'dan korunmak amacıyla taktıkları maskeleri marketlerden temin ettiklerini ifade etti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların bir çoğu, koronavirüsten korunmak amacıyla kullandıkları maskeleri marketten aldığını söyledi.

DİKKAT EDİYORUZ
Fatma AK: Maskelerimizi yurt dışından getiriyoruz. Burada her yerde maske satılıyor. Fakat biz yurtdışından geldiğimiz için oradan fazla alarak burada kullanıyoruz. Maskenin telli olmasına ve 3 katlı olmasına dikkat ediyoruz.

RAHATLIĞI ÖNEMLİ
Burak ÇULHA: Maskelerimi alırken 3 katlı olmasına dikat ediyorum. Ayriyetten maskelerin yıkanıp yıkanmama konusuna da dikkat ediyorum. Kullandığım maskemin yıkanabilir olması önemli. Maske alırken ilk olarak eczanelerden alıyordum fakat kullanışlı ve rahat olmadığını düşündüm. Şu anda ise evime yakın olan bir marketten alıyorum.

GÜVENİLİR OLMALI
Cengiz KARABULUT: Genel olarak maskelerimizi marketten alıyoruz. Maske alırken de 3 katlı olmasına dikkat ediyoruz. Eczaneler ve marketler satış yapıyor. Biz ise marketi tercih ediyoruz. En garanti yerin market olduğunu düşünüyorum.

CERRAHİ MASKE
Özlem CANDAN: Maskemi hastaneden alıyorum. Maske alırken ilk olarak cerrahi maske olmasına dikkat ediyorum. Ayrıca kullandığım maskenin 3 katlı olması ve burun kısmının telli olmasına özen gösteriyorum. Bunların yanı sıra tek kulanımlık olması gerekiyor.

NEFES ALAMALIYIM
Salim COŞKUNSU: Maskemi genel olarak iş yerimden alıyorum. Alırken ve kullanırken ise sağlıklı ve rahat nefes alabileceğim bir şekilde olmasına dikkat ediyorum.

KULLANIŞI ÖNEMLİ
Levent AK: Maskemi Samsunspor Store'dan alıyorum. Maske alırken rahat nefes alıp alamadığımı dikkate alarak bakıyorum. Kullanış açısından ise daha kullanışlı ve kulakları rahatsız etmeyecek şekilde maske alıyorum.

PAZARDAN ALIYORUM
İdris KUZU: Maskemi genel olarak pazardan alıyorum. Alırken ise telli olmasına ve 3 katlı olmasına dikkat ediyorum. Rahat bir şekilde kullanabileceğim maskeleri tercih ediyorum.

3 KATLI OLMALI
Savaş ÖKSÜZ: Maske alışverişimi her yerden yapıyorum. Belirli bir yerden almıyorum fakat paket şeklinde satılmayan yerlerden almamaya özen gösteriyorum. Maske alırken ise filtreli olmasına ve burun kısmının telli olmasına dikkat ederim.

ECZANEDEN ALIYORUM
Osman KURT: Maskemi genel olarak eczaneden alıyorum. Maske alırken de rahat edebileceğim ve kulak kısımlarımı acıtmayacak maske bulmaya çalışıyorum. Ayrıca burun kısmının telli olmasına ve 3 katlı olmasına da dikkat ediyorum.

DİKKAT EDİYORUZ
Gül ÖZTÜRK:Maskemi genel olarak marketten alıyorum. Maske alırken ise kutunun açılmamış olmasına dikkat ediyorum. Ne kadar hijyenik olacağını bilmiyoruz. Fakat dikkat ederek hareket ediyoruz.

TELLİ OLMALI
Sevda BEKTAŞ: Maskeyi hastanelerden temin etmeye çalışıyoruz. Dışarıda satılan maskelere çok fazla güvenemiyoruz. Zor durumda kaldığımız zaman marketlerden alıyoruz. Bizler kutudaki maskeleri özenle alıyoruz. Kat sayısına ve burun kısmının telli olmasına da dikkat ediyoruz.

Tuğba SÖYLEMEZ- Emre ÖNCEL