https://www.youtube.com/watch?v=wQW3J7hBXLI

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, vaka sayılarının artması nedeniyle düğün, nişan ve sünnet eğlenceleri, taziyeler gibi vatandaşların birlikte bulunma olasılığı bulunan faaliyetlere yeniden kısıtlama getirilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi


Samsun İl Hıfzısıhha Kurulu, koronavirüs vakalarının kentte artması üzerine düğün, nişan ve sünnet eğlenceleri, taziyeler, mevlitler ve olası diğer faaliyetlere yönelik ek tedbir kararı alırken 65 üstü ve 15 yaş altına düğüne katılım yasağı getirildi. Kararı Samsun Canlı Haber mikrofonlarına değerlendiren vatandaşların birçoğu kararı yerinde buldukları buna benzer tedbirlerinde tüm illeri kapsamı gerektiğini söyledi.
İYİ ŞEYLER OLSUN
Esra ŞAHİN: Ülkemiz açısından iyi şeyler olacaksa kısıtlamaları doğru buluyorum. Düğünümüz Kovid-19 nedeniyle sürekli ertelendi. Fakat Samsun kısıtlama olan şehirler arasında olmadığı için tedbirler doğrultusunda yaptık. Hayırlısı olsun demekten başka bir şey yok.
DOĞRU BULMUYORUM
Barbar SARIÇOBAN: Getirilen kısıtlamaları doğru bulmuyorum. İnsanlar tatille, denize bir çok toplu etkinliğe gidiyor ve bir kısıtlama gelmiyor. Fakat üniversitelerin açılma konusunda bir girişimde bulunulmuyor.
KISITLAMA GELMELİ
Arzu TAT: Yapılan kısıtlamayı doğru buluyorum. Kovid-19 vaka sayısının fazla olduğu illerde bu şekilde kısıtlamaların getirilmesi doğru bir karar. Samsun'un bu iller arasında yer alması da üzücü. Yaşlılar risk altında ve onları korumak için de kısıtlamamın getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
TÜM İLLERİ KAPSAMALI
Enis GÜZER: Kovid-19 nedeniyle alınmış olan kararları çok ani olduğundan dolayı doğru bulmuyorum. İnsanlar yapacakları organizasyonları belirlermiş ve tarih almış oluyorlar. Bu yüzden bu kuralları bir hafta içinde yürülüğe sokacağız demeleri daha doğru olabilir. Bir karar alınıyorsa tüm illeri kapsaması gerektiğini düşünüyorum fakat riskli illeri öncelikte tutmaları daha iyi olmuş.
HAFİFE ALIYORLAR
Tayfur DUMLU: Samsun'da getirilen kısıtlamaların tüm illerde geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz durum çok tehlikeli. Koronavirüsü insanlar hafife alıyor. Hastalanan insanlar çok fazla acı çekiyor. Bunları göz önünde bulundurarak yaşamalıyız.
TAMAMEN YASAKLANMALI
Erbil SARIÇOBAN: Kısıtlamaları doğru buluyorum fakat saatlerin sınırlandırılması yanlış. İnsanlara o süre zarfı içinde hastalık bulaşma olasılığı var. Bu yüzden toplu etkinlikler tamamen yasaklanmalı.
GEÇ BİLE KALINDI
Semra YAZAR: Getirilen kısıtlamalarda geç bile kalındığını düşünüyorum. Tüm toplu etkinliklere kısıtlama getirilmesi gerek. Yapılan yeni düzenleme ise tüm illeri kapsamalı.
KURALLARA UYMUYORUZ
Murat BİLGİN: Ne yazık ki kurallara ve tedbirlere uyan bir toplum değiliz. Yapılan bu kısıtlamanın tüm iller için olması gerektiğini düşünüyorum. Öncelik olarak da yaşlılar ve çocuklar için belirli kısıtlamaların uygulanması gerekir.
TEDBİRLER YETERSİZ
Sertan TIRPAN: Geç kalınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Toplu organizasyonların tamamının yasaklanması gerekiyor. Ülkemizde vaka sayısı gittikçe artıyor. Alınan tedbirlerin de yetersiz olduğunu düşünüyorum. Yetkililer daha sert ve yaptırım içeren kararlar almalı ve bu kısıtlamalar tüm illerde geçerli olmalı.

YANLIŞ KARAR
Derya KANAT: Yapılan düzenlemeler yanlış. Hiçbir şekilde düğün gibi kalabalık ortam içeren organizasyonların yapılmasına izin verilmemesi gerekiyordu. Şu anda ise vakalar oldukça arttı ve vatandaşlardan tepki almamak için de kademe kademe kısıtlıyorlar.

TEDBİRLER ALINDI
Nurullah ŞAHİN: Düğünlerde yapılan kısıtlamalara çok fazla uyulmadığından dolayı alınan kararları doğru buluyorum. Yapacağımız düğünlerde de tedbirlere elimizden geldiğince dikkat edeceğiz.

Esra VURAL