https://youtu.be/DzB3O6n5h_0

İnsanoğlu mutlu olmak ve sevdiğiyle bir ömür paylaşmak için evleniyor. Ancak akılları karıştıran ve günümüzde farklı düşüncelerin yer aldığı evlilikle ilgili vatandaşların yıllardır kafasında dönüp duran sorulardan biri de 'Aşk mı yoksa, mantık evliliği mi? sorusudur. Samsunluların bazıları evlilik için en büyük gerekçelerinin aşk olduğunu, bazıları ise mantık evliliğini doğru bulduklarını savundu.

KARŞILIKLI SEVGİ
Ömer KILIÇ: Evlilikte en önemli kural karşılıklı sevmektir. Karşılıklı sevgi olmazsa evlilik olmaz. Evlilikte birbirini anlamak, birbirine yakınlık göstermek ve birbirini incitmemek gerekiyor. Evliliğin temeli budur.

DOĞRU OLAN MANTIK
Mustafa GÜNAYDIN: Mantık evliliğinin daha yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü sevgi de bir yere kadar. O kadar güzel duyguları paylaştıktan sonra bir bakıyorsun ayrılmışsın. O yüzden mantık evliliği daha doğru olur.

İKİSİ BİR ARADA OLMALI
Rahmi SEKMEN: Evlilikte hem aşk hem de mantık olmalı. Aşktan ziyade beğenmek daha önemli. Eşimle önce birbirimizle ilgili duyumlar aldık, daha sonra tanıştık ve evlendik. Çok da memnunuz. Gençler eğer evlenecekse işi sulandırmasınlar. Bu süreci uzatmasınlar. Eğer anlaşamıyorlarsa ayrılmaları daha doğru olur.

SAYGILI OLUNMALI
Sevinç ŞAHİN: Aşk evliliği daha uzun ömürlü. Çünkü mantık evliliğinde bir yere kadar dayanabiliyorsun. Şimdi ki neslin birbirlerine tahammülleri ve sabrı yok. Evlilikte eğlenmek, çok iyi arkadaş olabilmek, anlaşabilmek ve saygılı olmak çok önemli. O zaman aşk her şekilde büyüyor, asla bitmiyor.

SEVMEK GEREKİYOR
Ayşe KAYTAS: Aşk evliliği olmalı. Çünkü aşık olup evlenmek en güzeli. Mantık ile hareket ettiğinde olmuyor. Hayat insanlara ne getirir bilemeyiz. Türlü türlü hayallerle evleniliyor. Ama sonu nasıl biter bunu da Allah bilir. Kısaca evleneceğiniz kişiyi hem iyi tanımak hem de sevmek gerekiyor.

MANTIĞA UYMALI
Eda ALAN: Bu devirde mantık evliliği daha akıllıca olur. Çünkü aşk bir süre sonra bitiyor. Mantık evliliğinde ise temeller daha sağlam kuruluyor. Çünkü mantık evliliğinde ne olursa olsun karşınızdaki kişi kalbinizi fethediyor.

AŞK KÖR EDİYOR
Yağmur MEMİŞOĞLU: Mantık evliliği daha doğru. Çünkü aşık olunca insan karşısındakinin yanlışlarını ve eksikliklerini görmüyor. Ayrıca evlendikten sonra da aşık olduğunuz kişinin başka birine dönüştüğünü görüyorsunuz. Bunu doğru bulmuyorum.

SAYGI VE SEVGİ…
Cevdet AKKUŞ: Aşk evliliği güzel olur. Ancak günümüz şartlarına baktığımızda mantık evliliği daha ağır basıyor. Saygı ve sevgi olduğu zaman her şeyin üstesinden gelebilmek daha anlamlı oluyor. Değer her şeyden önemli ve kişiye verilen değer muhakkak gösterilmelidir.

AŞK OLMAZSA OLMAZ
İsmail KURT: Tabi ki aşk evliliği. Çünkü her şeyin başında aşk var. Çünkü en önemli şey sevgi duymak. Bu olmazsa evliliği nasıl yürüteceğiz? Saygı ve sevginin temelinde olan her evlilik uzun sürer. Gençlere tavsiyemdir. Akıllarında olsun.

İKİSİ DE OLMALI
Narin KURT: Evlilikte hem aşk hem de mantık olmalı. Çünkü kalbin kabul etmediğini, mantık kabul etmeyebiliyor. Hem kalp hem de akıl birbirine orantılı olmalı. Evlenecekler birbirine karşı anlayışlı olmalı özellikle çocuk olduktan sonra bu anlayış daha da büyütülmelidir.

AŞK SONSUZDUR
Hakan DOĞAN: Aşk evliliğinin süresi olmaz. Sonsuza kadar devam eder. Mantık evliliğine bakıldığı zamansa bir yere kadar gittiğini görebiliyoruz. Anlaşmazlıklar kavgalara, kavgalar da içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor. Bu yüzden aşk evliliğinin daha yerinde olduğunu düşünüyorum.

ÖNCE KALP GÜZELLİĞİ
Demet DOĞAN: Eşime aşık oldum ve evlendim. Yine olsa yine eşimle evlenirdim. Evlenecek olanlar da hayatlarını en iyi şekilde sürdürebilmek için karşındakini iyi tanımalı. Dış güzellik ise arka planda kalmalı, kişi önce kalbinin güzelliğine bakılmalı.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ